Екатерина Захариева ще председателства 2 заседания в Брюксел

  • 13 май 2018 10:28

  • 842
  • 1
Екатерина Захариева ще председателства 2 заседания в Брюксел
© Булфото

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще председателства предстоящите заседания на Съвета "Общи въпроси" и Съвета "Общи въпроси" (член 50). Заседанията на двата формата ще се състоят на 14 май в Брюксел, съобщиха от МВнР.

Денят ще започне със Съвет "Общи въпроси", на който Европейската комисия ще представи официално предложението си за следващата Многогодишна финансова рамка, което беше публикувано на 2 май. Министрите ще имат възможност за първи обмен на мнения. Политическата дискусия ще постави началото на преговорния процес по финансовата рамка на ЕС за периода 2021-2027 година.
Съветът "Общи въпроси" ще започне подготовката за редовното заседание на Европейския съвет на 28-29 юни. Министрите ще обсъдят проекта на дневен ред, който ще бъде представен на вниманието на лидерите.

Съветът ще продължи с въпроса за върховенството на закона и Полша. Комисията ще информира министрите за продължаващия диалог с полските власти. Работният обяд на министрите ще бъде на тема "Ключови предизвикателства от национална гледна точка в контекста на изборите за Европейски парламент през 2019 г.".

Следобед Съветът "Общи въпроси" ще продължи във формат 27. Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние ще информира Съвета за актуалното състояние на преговорите с Обединеното кралство. Министрите ще започнат подготовката за юнското заседание на Европейския съвет (член 50), като ще разгледат проекта за дневен ред.

Последвайте канала на

Нора Виткова
842 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини