Цветанов: Европейската перспектива за Западните Балкани е без алтернатива (обновена+снимки)

  • 10 май 2018 10:27

  • 1333
  • 2
Цветанов: Европейската перспектива за Западните Балкани е без алтернатива (обновена+снимки)
© ПП ГЕРБ

Зам. - председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа участва във форума „Толерантността в Западните Балкани: ключ към Европа“, който се провежда в Националния дворец на културатата.

Форумът е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. Организатори на събитието са евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Асим Адемов.

Снимка: ПП ГЕРБ

„Европейската перспектива за Западните Балкани е без алтернатива“, каза Цветанов. „Темата толерантност на Западните Балкани е един от основните акценти и на нашето българско председателство. Стараем се да постигнем максимума от това да кажем, че европейската перспектива е без алтернатива за Западните Балкани. Западните Балкани са в сърцето на Европа както политически, така и икономически. Убеден съм, че с всички политики, които се реализират и предстоящата декларация, която ще бъде приета на 17 май, ще бъде ясен знак за Западните Балкани“, заяви Цветанов.

Когато се говори за толерантност, икономическо развитие и свързаност, няма как да не се спомене сигурността, напомни той. „Точно за това мога да кажа, че дебатирахме и многогодишната програма на Европол, като там основният акцент беше взаимодействието и връзката със Западните Балкани. Западните Балкани са част от общата колективна сигурност на Европа“, каза още Цветанов.

„Ние искаме нашето председателство да бъде запомнено като Балканското председателство“, бяха думите на министъра на европредседателството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. „За съвсем кратко време успяхме да променим отношението на европейските ни партньори към нашия регион. Днес темата за Западните Балкани е припозната от всички тях и вече не се възприема само като приоритет на европредседателството, а като акцент в европейския дневен ред“, категорична бе тя.

„Нека знаем каква е историята на нашия континент. Никога не бива да повтаряме грешките от миналото. Затова основната цел на ЕС е мирът. Никога повече не трябва да има война на европейска земя“, подчерта евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.
Неговият колега от групата на ГЕРБ/ЕНП в ЕП Асим Адемов коментира, че на Балканите има прекрасни хора и ние сме длъжни да го покажем на всички. „Как очакваме страните от Западна Европа да ни опознаят при положение, че ние самите не знаем много едни за други“, каза още Адемов.

Снимка: ПП ГЕРБ
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1333 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини