Още трима спасители търсят Боян Петров, няма окончателно разрешение за хеликоптер

  • 10 май 2018 08:27

  • 4829
  • 4
Още трима спасители търсят Боян Петров, няма окончателно разрешение за хеликоптер
© БТВ

Договорихме се и имаме пълното съдействие на китайските власти за спасителната акция за Боян Петров. Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Получихме съдействие за излитането на хеликоптер, за да се направи оглед. Все още обаче няма окончателно разрешение за излитането на хеликоптера от Катманду. Нашият почетен консул постоянно помага там. Иима компании, но не са много, които са готови да летят на такава височина, а и пилотите, които са готови да се включат в подобна рискована акция. Надявам се, че този път канят надеждна компания, която е готова да изпрати два хеликоптера, така че единият да носи гориво. Също така днес китайските власти изпратиха още трима спасители на място. Денонощно поддържаме връзка с тях. Спасителите са стигнали на височина 6300 метра. В последните дни ветровете наистина са ураганни, но за днес следобед прогнозата е по-позитивна. Стискаме палци и времето да е с нас, заяви Захариева.

Тя коментира и случая с онкоболната Теодора, която замина зад граница заради алтернативно лечение. Направихме всичко, което трябваше и Теодора вече е в България. Сигурна съм, че ще получи адекватно лечение. Призовавам нуждаещите се да не се доверяват на хора, които използват човешката мъка с цел печалба, посочи външният министър.

По думите на Захариева договорът за добросъседство между България и Македония е успех и за двете държави. Договорът започна да се изпълнява още преди да влезе в сила, посочи тя.

за мен 9 май е Ден на Европа. Има хора, които честват Деня на победата – поздравявам ги, няма лошо. Въпросът е тези дати да се използват за обединение и за обективен анализ, каза още Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4829 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини