Лиляна Павлова откри церемонията за връчването на „Награди за успелите деца на България“

  • 09 май 2018 21:30

  • 9104
  • 1
Лиляна Павлова откри церемонията за връчването на „Награди за успелите деца на България“
© Българското председателство на Съвета на ЕС 2018

Днес трябва да инвестираме в нашите деца, нашето бъдеще, защото утре, след 10 години, вие ще бъдете на тази сцена, вие ще управлявате Европа с вашите таланти и вашите умения – с тези думи министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена се обърна към даровитите деца, изпълнили Народния театър, където тази вечер за 10-а поредна година Фондация „Димитър Бербатов“ раздава „Награди за успелите деца на България“.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС е патрон на събитието. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Ние вярваме във вас, гордеем се с вас, защото знаем колко ви коства да учите и да тренирате, за да постигате върхове. Но вие сте прекрасни“, каза още министър Павлова пред стотиците българчета, техните родители и учители. Тя благодари на нашата футболна гордост - Димитър Бербатов, че толкова години подкрепя младите невероятни таланти на България и че още веднъж те ще бъдат отличени – именно по време на Българското председателство.

„Днес сред нас са и децата от Западните Балкани, тъй като всяка от държавите от региона изпрати по едно свое талантливо дете, за да бъде „посланик“ на своята страна. Ние сме едно едно семейство, а в Деня на Европа показваме, че не се делим, че сме заедно, защото Европа и нашето европейско семейство са като нашето голямо европейско сърце“, посочи министър Павлова. Тя добави, че като работим заедно, учим и споделяме талантите си заедно, само така Европа ще просперира. „Днес тя минава през турболенции, през нелеки моменти, дори през момент на преосмисляне, но след 10-20 години тя ще бъде такава, каквато я изградим днес“, заяви министър Павлова пред аудиторията в Народния театър.

На празника на талантите бяха също спортният министър Красен Кралев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и много други българи, съпричастни с успехите на нашите даровити деца. Наградените българчета бяха в три категории „Изкуства“, „Наука“ и „Спорт“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
9104 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини