Красимир Каракачанов: Стига сме се делили на леви и десни по темата армия и сигурност

  • 09 май 2018 17:44

  • 2934
  • 4
Красимир Каракачанов: Стига сме се делили на леви и десни по темата армия и сигурност
© БТВ

Всички говорим, че трябва да има национално съгласие по темата за армията и модернизацията й. Не съм отишъл да търся подкрепа от БСП. Корнелия Нинова заяви, че БСП са против модернизацията и по-високите заплати на армията. За това реших да я запозная с това, защо се налага да се отделят средства от бюджета на държавата. Необходимостта за модернизация е висока. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„По-голямата част от членовете на БСП са професионални военни и мислих, че разбират от темата. Не разбирам защо се отказват промени, само защото са опозиция. Ти си против не защото си против, а защото си опозиция. Стига сме се делили на леви и десни по темата армия и сигурност“, каза още той.

„Редовно се случва събота или неделя премиера да ни събира, за да обсъдим належащите проблеми на държавата“, допълни Каракачанов.

„Аз като министър на отбраната провеждам срещи с най-различни фактори, за тези мои срещи уведомявам Бойко Борисов. Не мога да търся разрешение на партиен лидер за подобни срещи. Обсъждал съм теми за армията, а не политически въпроси“, разкри министъра на отбраната.

„Нека българските политици спрат да се дъвчат като кучета и да се обединят. Практика е министри да обикалят партийни групи и да им обясняват разни неща. Нека не се търси под вола теле. Къде е драмата“, попита Красимир Каракачанов.

„Николай Ненчев, който е бил министър на отбраната две години и половина и не е забил един пирон, не може да казва, че парадът бил ретро", завърши министърът. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2934 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини