Лидерите на ЕНП ще се срещнат в София преди Срещата на върха между ЕС и Западните Балкани

  • 09 май 2018 14:39

  • 1406
  • 0
Лидерите на ЕНП ще се срещнат в София преди Срещата на върха между ЕС и Западните Балкани
© Фейсбук

Правителствените и държавни лидери и опозиционни лидери от Европейската народна партия (ЕНП), както и председателят на ЕНП Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския, председателите на Европейския съвет, Европейската комисия и Европейският парламент - Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни, са поканени да участват в предстоящата Среща на върха на ЕНП, която ще се състои в София на 16 май. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Тъй като Западните Балкани са сред водещите приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС и на ЕНП, дневният ред на Срещата на върха ще се фокусира върху подготовката за Срещата на върха между ЕС и Западните Балкани на 16 и 17 май в София.

Председателят на ЕНП Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския ще бъде домакин на срещата на високо равнище. Участие във форума ще вземат и председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес-Истуриз и членовете на председателството на ЕНП.

Никос Анастасиадис (Кипър), Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г (България), Клаус Йоханис (Румъния), Себастиян Курц (Австрия), Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се (Германия), Виктор Орбан (Унгария), Андрей Пленкович (Хърватска), Мариано Рахой (Испания) и Лео Варадкар (Ирландия) понастоящем са държавните и правителствени глави от ЕНП в Съвета на ЕС.

В срещата ще участват също правителствени и държавни глави, както и партийни лидери от ЕНП от страните от Западните Балкани.

Среща на върха на ЕНП ще се състои на 16 май 2018 г. от 16.00 часа до 18.30 часа в Резиденция Бояна на ул. "Витошко лале" 16.

Радина Лазарова
1406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини