Посланикът ни в Турция: България има голям потенциал да бъде важен фактор на Балканите

  • 07 май 2018 09:09

  • 1751
  • 2
Посланикът ни в Турция: България има голям потенциал да бъде важен фактор на Балканите
©

В студиото на „Денят започва“ по БНТ посланикът на България в Република Турция Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. заяви, че България има голям потенциал да бъде важен фактор на Балканите.

"Радвам се, че правителството продължава активната политика на Балканите", заяви Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г.. Тя посочи, че е имало време, когато Балканите не са били приоритет за страната ни, макар че тя има неоценима експертиза за района.

Според Нейнски не бива да се отдава твърде голяма важност на срещата на върха между ЕС и Турция отвъд това, че диалогът е вече възстановен. Тя подчерта важността на това страните на Балканите да са свързани както физически, така и духовно.

Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. заяви, че е в България, за да обсъди с вътрешния министър на какво ниво ще бъде представителството на България на конференция в Одрин за трансграничното сътрудничество. На нея ще се постави въпросът за прилагането на споразумението между ЕС и Турция за бежанците и добрите практики между България и Турция в защита на границите. Ще има представители от българска и турска страна, ЕС и Фронтекс. Според Нейнски е важно, че отношенията между България и Турция се осъществяват без посредник.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1751 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мъгла

2018.05.08 | 11:03

2
Надка таекуондото!!!
ТАКА Е

2018.05.08 | 11:03

1
СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛА И ОПОЗОРИЛА ПОЛИТИКАТА ЖЕНА - КРЪГЛА НУЛА

Добави коментар

Водещи новини