Президентът няма да приема министри за отчет

  • 06 май 2018 15:53

  • 4544
  • 3
Президентът няма да приема министри за отчет
© Novini.bg

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на няма да се среща с министри от кабинета, за да се отчитат за дейността си. Това главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов пред Дарик.

По думите му на „Дондуков 2“ вече са получили две писма от министри от кабинета „Борисов“. Писмата са в отговор на призива на министър-председателя към министрите да докладват за работата си на президента заради неговия призив държавата да излезе на светло.

„Президентът е обединител на нацията и не е президент на една партия. Това го е доказал с действията си. А по отношение на престрелките - явно, че управляващите не мога да приемат критика. Това, което казва президентът, е свързано с действителността, а отговорите, които получаваме, често се разминават с тази действителност. Така че престрелката повече е от отсрещната сграда, отколкото президентството“, коментира той войната между институциите.

„Имаме писма от двама министри за среща, но в крайна сметка контролът над министрите трябва да бъде упражняван от Министерски съвет и от Народното събрание. Президентът няма такива функции“, посочи Стоянов и уточни, че определено такива срещи между президента и министрите няма да има.

„Ако трябва да се дава отчет къде и какво е постигнато, какви резултати или има някакъв проблем, този отчет трябва да бъде даден на парламентарния контрол“, допълни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4544 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.05.07 | 11:11

3
Трябва да ги приеме всичките на куп за да им покаже червен картон и да ходят у село Банкя да пасат овците
Умник Гюро

2018.05.07 | 11:11

2
Кремълските господари на Фатмака Радев, измислиха изкуствената държава Македония, за да я отцепят от Велика България.
дуци

2018.05.07 | 11:11

1
МИНИСТРИТЕ ОТ БАНДИТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОТЧЕТАТ КОЛКО РЕКЕТ СА ВЗЕМАЛИ ,ТОВА МОГАТ САМО

Добави коментар

Водещи новини