Караянчева: Днес са ни нужни светлите примери на българското Възраждане и неговите апостоли

  • 06 май 2018 07:11

  • 980
  • 3
Караянчева: Днес са ни нужни светлите примери на българското Възраждане и неговите апостоли
©

"Длъжни сме да продължим каузата на предците ни – да работим за съхраняване духа на съгласието и всички заедно да отстояваме принципите на българската държавност", заяви снощи председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на тържествената заря-проверка в Пещера по повод Деня на храбростта, празник на Българската армия и празника на града.

"Днес са ни нужни светлите примери на българското Възраждане и неговите апостоли – тия безсребърни проповедници на свободата, безразсъдни бунтовници с неподкупна съвест, платили с кръвта си високата цена на нашата независимост и превърнали се в еманация на общото стремление към чиста и свята република. Пещера e град с хилядолетна история и култура, осеян с църкви и светилища, с крепости, чешми и мостове, възпят в легенди и предания. Тук минало и настояще са вплетени в пъстра броеница – здрава и жилава като изконните народни традиции", каза още тя.

"Жителите на Пещера са пазители на тази твърдина на българщината, в която хора от различни етнически и религиозни общности живеят в сговор и хармония. Те са мисионери и хранители на историческата памет, родолюбци, предани на род и родина, будни българи, които ме изпълват с вяра и осъзната убеденост, че България ще пребъде", напомни Караянчева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
980 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бай-Бай

2018.05.06 | 23:02

3
Абе тази гювендия от къде изпълзя?

2018.05.06 | 14:14

2
а ТОЗИ МУСТАКАТ ДЪРТ РЕЗИЛ КАКВО ОБЩО ИМА С ВЪЗРАЖДАНЕТО И АПОСТОЛИТЕ?
77

2018.05.06 | 08:33

1
Ami kato vi sa nujni-kupete si gi s publichna poruchka

Добави коментар

Водещи новини