Министър Радев: Хората от администрацията ще бъдат насочени към дейности с полицейски функции (снимк

  • 04 май 2018 18:23

  • 15635
  • 1
Министър Радев: Хората от администрацията ще бъдат насочени към дейности с полицейски функции (снимк
© Булфото

Със сигурност ще има преструктуриране в МВР. Хората от администрацията може би ще бъдат насочени към дейности с полицейски функции. Ще използваме и вече получения доклад от Световната банка. Едва тогава ще вземем решение. Нерешеният проблем е със структурните промени. Това заяви в Сандански министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

"В началото имахме търкания със синдикатите, но след разговори, мисля, че в момента сме намерили баланс. Освен това всичко, което те са предложили и е добро, ние го вземаме и въвеждаме. Съветът за социално партньорство в МВР работи, съвсем скоро подписахме споразумение, в което всички въпроси са изяснени, но на празника на 5 юли, надявам се, да не ги виждам да правят протести", отбеляза Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Министърът присъства на официалната церемония по откриването на обновените сгради на полицията и пожарната в града.

„22 млн. лева досега са вложени за реновиране на административните сгради на полицията и пожарната в страната. Това са 51 сгради, от които 17 предстоят да бъдат обновени. Около 76 млн. лева са влезли в МВР по програми за благоустрояването на сградния фонд - реновиране, повишаване на енергийната ефективност, заяви още в Сандански министърът на вътрешните работи. За войната по пътищата сме отделили повече от необходимите сили и средства“, отбеляза министърът.

"Правим три нови закона - Закона за движение по пътищата, тук остава само контролната дейност. Законът за водачите и за превозните средства е отговорност на Министерството на транспорта, съобщенията и информационните технологии. Третият - за пътищата, той си остава за Министерството на регионалното развитие и благоустройството", посочи Радев.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.05 | 19:53

1
нов отдел ? слухтене и разпространение на слухове

Добави коментар

Водещи новини