Цветанов: Европол не само подпомага сигурността на ЕС, но и оказва директно влияние върху животa на

04 май 2018 10:40

Цветанов: Европол не само подпомага сигурността на ЕС, но и оказва директно влияние върху животa на
© ПП ГЕРБ
854 1

"Европол е една от най-важните агенции на ЕС, която не само подпомага осигуряването на сигурността на ЕС, но и оказва директно влияние върху ежедневния живот на европейските граждани. Това заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов по време на срещата на Управителния съвет на Европол.

Цветанов участва във форума в качеството си на съпредседател на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на агенцията.

Снимка: ПП ГЕРБ

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред представи резултатите от последната среща на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол през март в София, когато бяха приети Процедурните правила за работата на контролния орган. По време на изказването си Цветанов направи обзор на виждането на съпредседателите на Групата за организацията на съвместната й работа и сътрудничество с Управителния съвет на агенцията. "Сред основните цели на Съвместната група за парламентарен контрол е да допринесе активно за отчетността и легитимността на Европол пред гражданите", каза Цветанов. Той подчерта още, че контролният орган трябва да бъде възприеман като партньор, който работи за подобряване на ефективността на Европол.

Десислава Станева
854 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2018.05.04 | 17:37

10171
Специалиста по всичко ---тъпака Цвъки !!!! ХА ХА ХА !!!!!

Добави коментар

Водещи новини