Таксиджиите искат промяна на закона, регламентиращ тяхната дейност

  • 03 май 2018 15:09

  • 1686
  • 2
Таксиджиите искат промяна на закона, регламентиращ тяхната дейност
© Булфото

Таксиметровите шофьори ще настояват за пълна промяна на закона, регламентиращ тяхната дейност или приемането на напълно нов. Това обявиха на пресконференция представители на сдруженията на таксиметровите водачи от цялата страна. Исканията ще поставят пред министъра на транспорта на среща, която според тях трябва да се проведе не по-късно от 10 юни.

Според председателя на пловдивските таксиджии Георги Ряпов трябва да се отмени внасянето на несправедливия, според тях, авансов данък, който се плаща предварително в началото на годината, както и високите такси, придружаващи всяка отделна вноска, ако се плаща разсрочено. Сред исканията им са и премахване на задължителното в момента свидетелство за съдимост при започване на работа.

Ряпов добави, че конкретно за Пловдив ще сезират прокуратурата за незаконната, според тях, общинска наредба за минимална тарифа от 65 ст/км. Когато занапред се подготвят промени в нормативната база за тяхната дейност, задължително да се консултират с представители на бранша, настоя профсъюзният лидер от София Ивайло Джанети, цитиран от БТА.

Присъстващите увериха, че протестът им не е политически и не цели сваляне на правителството, но ако не бъдат чути, ще организират демонстрации в цялата страна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1686 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
отново същите

2018.05.03 | 19:26

1
ОТНОВО "ИЗНУДВАЧИТЕ "ТАКСИДЖИИ В ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ ЗАКОНИТЕ! И ЗАЩО СМЯТАТ, ЧЕ ТРЯБВА ДА НИ ВОЗЯТ ХОРА С ПРИСЪДИ? АМИ АКО СА ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ, ГРАБЕЖ, УБИЙСТВО? ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е, ИЛИ ЩЕ КЛЯКАТ НА ВСЕКИ ИЗНУДВАЧ?
нали сме европейци а

2018.05.03 | 19:28

2
Превозвачите заплашват, тия заплашват.... и все срещу опитите да се въведат правила и закони! Нагушилите се превозвачи скачат, защото ще им се наложи да действат като европейци, а не само да пълнят гушките си!

Добави коментар

Водещи новини