Каракачанов очаква МФ да отпусне нужните пари за модернизация на флота и на ВВС

  • 03 май 2018 13:07

  • 1307
  • 2
Каракачанов очаква МФ да отпусне нужните пари за модернизация на флота и на ВВС
© Булфото (архив)

Военният министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността изрази очаквания финансовото министерство да отпусне нужните пари за модернизацията на флота и на ВВС, предаде БНР.

"Аз съм длъжен да вярвам на министъра на финансите. За проекта за модернизацията са необходими пари. Моето убеждение е, че министърът на финансите е убеден в това, което трябва да се случи. Няма за кога да забавяме тези проекти. Винаги съм го казвал - започнахме погрешно през 2015-та - 2016-та година с проекти за авиацията и за флота. На първо място трябваше да бъдат поставени сухопътни войски. Сумите, които сме предложили на Министерството на финансите, са суми без ДДС", заяви той.
Каракачанов очаква до края на май да бъде готов и проектът за флота. Очаква се следващата седмица Министерският съвет да обсъди предложенията за модернизация на сухопътните войски и ВВС. Общата стойност на проектите до 2024-та година е 2 милиарда и 700 милиона лева.

Днес министър Каракачанов и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев поздравиха във видеоконферентна връзка военните ни контингенти в чужбина по случай предстоящия празник 6 май.

Довечера Представителният ансамбъл на Въоръжените сили ще изнесе тържествен концерт в НДК. Входът е свободен. В концерта по повод Деня на Храбростта и празника на Българската армия ще участват Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Росица Кирилова и други любими български изпълнители.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1307 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
22

2018.05.06 | 10:09

2
Този доносник на ДС направо ще се пръсне. Егати тлъстия шопар.
????

2018.05.06 | 10:08

1
E,за какво да отпускат, след като "авиациата" ни ЛЕТИ над СТАДИОНИТЕ ,за да прикрива ДАЛАВЕРИТЕ на ВЛАСТИМАЩИТЕ?! Да,да за ДАЛАВЕРАТА -ФАЛИТ на ЦСКА става дума,правилно ме разбрахте,"министър" Каракачанов!!!

Добави коментар

Водещи новини