Марешки до Льо Пен на среща на десни формации във Франция (снимка)

  • 02 май 2018 13:10

  • 2104
  • 2
Марешки до Льо Пен на среща на десни формации във Франция (снимка)
© Пресцентър Воля

Лидерът на "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 се включи в срещата на десни политически лидери в южния френски град Ница късно във вторник, на която те приветстваха напредъка си в Европа в последно време и обсъдиха план за изборите за Европейски парламент (ЕП) догодина.

Пред стотици поддръжници домакинът на форума на 1 май Марин Льо Пен - лидер на френския Национален фронт, очерта визия за "друга Европа", като предупреди, че ЕС има "катастрофални последици за нашите страни", съобщава БНР.

Речи произнесоха и други видни фигури от Движението за Европа на нациите и свободите, като формациите в него най-често са определяни от световните информационни агенции като крайнодесни, антиимигрантски или популистки.

Льо Пен заяви, че се надява те да получат достатъчен законодателен импулс на изборите за ЕП през 2019 г., за да се "промени фундаментално" ЕС отвътре.

Отсъствието обаче на някои ключови фигури разкри пукнатини в алианса.

Лидерът на италианската националистка лига Матео Салвини, който се опитва да състави коалиционно правителство, отклони поканата, но изпрати видеопослание за подкрепа. Герт Вилдерс от холандската Партия на свободата също не се появи.

В Ница обаче дойдоха Харалд Вилимски от австрийската Партия на свободата и видният чешки нацоналист Томио Накамура, за да рекламират изборните си успехи, постигнати напоследък.

Там бе и лидерът на българското движение "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, който се появи на "семейната" снимка от срещата. В съобщение на формация за предстоящото участие бе посочено, че заедно с него за Франция са заминали депутатите Полина Христова, която е и зам.-председател на партията и Андон Дончев - председател на парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина.
На 1 март тази година "Воля" се присъедини към Движението за Европа на нациите и свободите по покана на партиите-членки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2104 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.05.02 | 20:38

1
А Льо Пен знае ли с кого се е снимала?
гошо

2018.05.02 | 20:38

2
Кой знае какво я е излъгал палячото?

Добави коментар

Водещи новини