Николай Андреев участва в заседание на Президиума на Европейския съюз на гражданите-сеньори

  • 25 април 2018 17:11

  • 581
  • 1
Николай Андреев участва в заседание на Президиума на Европейския съюз на гражданите-сеньори
©

Председателят на Старейшини ГЕРБ Николай Андреев участва в заседание на Президиума на Европейския съюз на гражданите-сеньори (ЕСГС) към Европейската народна партия в Брюксел, Белгия. По време на срещата бяха обсъдени отчета на президента и генералния секретар на ЕСГС за дейността на Съюза през изминалата година, анализа на основните задачи на организацията през 2018г., както и бе приет финансовият отчет за 2017 г. и бюджетът на Съюза за настоящата година.

Особено внимание бе отделено на подготовката на европейските избори през 2019 г. Обсъдено бе и участието на ЕСГС в организацията на Конгреса на ЕНП, който ще се състои на 07 – 08 ноември 2018г. в Хелзинки, Финландия.

На заседанието присъстваха председателят на ЕНП Жозеф Дол и зам.-председателят Дара Мърфи, отговарящ за предизборната кампания на партията. „В разговор председателят Дол даде висока оценка на Българското председателство на Съвета на ЕС и изтъкна забележителния принос на председателя на ГЕРБ и министър-председател на Република България Бойко Борисов за решаването на редица проблеми на ЕС в международен аспект,“ отбеляза Андреев по повод срещата.

В рамките на срещата Андреев е обсъдил с Мърфи въпроси, свързани със стратегията на предстоящите през 2019 г. европейски избори.

Президиумът на ЕСГС участва и в симпозиум-честване, посветен на 10-годишнината на европейския Ден на солидарността между поколенията. Основен доклад на симпозиума бе изнесен Мариане Тисен - еврокомисар по заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност. Мотивирано изказване направи и президентът на Европейския съюз на гражданите сеньори Ан Херманс.

Последвайте канала на

Novini.bg
581 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.25 | 19:19

1
ДЪРТИ БОКЛУЦИ ОТ ШАЙКАТА.

Добави коментар

Водещи новини