Зам.-кметът на СО Йоана Христова провери дейностите по поддръжка на Борисовата градина

  • 25 април 2018 16:02

  • 703
  • 0
Зам.-кметът на СО Йоана Христова провери дейностите по поддръжка на Борисовата градина
©

Зам.-кметът на направление "Зелена система, екология и земеползване" в СО Йоана Христова извърши проверка на дейностите по поддръжка на парк "Княз-Борисова градина", съобщиха от пресцентъра на Общината.

В парковата част на Борисовата градина всекидневно се извършват мероприятия по косене, плевене, сметосъбиране и сметоизвозване. В парка вече са извършени и ежегодните пролетни обработки срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи.

В проверката са участвали и директорът на дирекция "Зелена система" в СО ланд.арх. Димитър Данчев и директорът на ОП "Паркове и градски градини" ланд.арх. Милена Васева. Тримата са направили оглед и на състоянието и на настилките на алейната мрежа в парка и са обсъдили възможностите за предприемане на последващи действия за подобряването на съществуващата такава.

За проверката са използвани чисто новите електровелосипеди, закупени от ОП "Паркове и градини" по-рано тази седмица, за да подпомогнат ежедневната работа на ландшафтните архитекти, отговорни за състоянието и поддържката на най-големите паркове и градини в Столицата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
703 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини