Цветанов се срещна с ръководителя на дипломатическата мисия на Афганистан в България

  • 24 април 2018 15:25

  • 1116
  • 4
Цветанов се срещна с ръководителя на дипломатическата мисия на Афганистан в България
© ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с ръководителя на дипломатическата мисия на Афганистан в България - Ахмад Сидик Длир.

Двамата обсъдиха възможностите за засилване на двустранните отношения между двете държави, като бе отбелязано, че дипломатическите отношения съществуват от повече от половин век, а връзките между двата народа са исторически и традиционно добри, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Ахмад Сидик Длир отбеляза ролята на Българското председателство и на министър-председателя Бойко Борисов за поставяне на повече акцент в европейския и световен дневен ред върху необходимостта от справяне с първопричините за продължаващия на практика повече от 40 години конфликт в Афганистан, също с оглед на намаляване на бежанския поток от страната и гарантиране на нейното мирно развитие и дългосрочен просперитет.

Длир и Цветанов се обединиха около идеята за нов импулс в работата на парламентарна група за приятелство между двете страни, както и за възстановяване на духовните, културни и научни връзки между двата народа. По този повод бе обсъдена възможността за посещение на парламентарна делегация от Афганистан в България през втората половина на тази година с акцент върху секторите образование и култура.

"България също така има положителен опит и постижения в обучението на афганистански полицейски служители с подкрепата на средства по линия на ЕС. Тази добра практика за изграждане на капацитет на правоохранителните органи може да бъде продължена," отбеляза Цветанов.

Филип Епитропов
1116 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.04.24 | 20:09

4
с кой се е срещнал бавноразвиващия се цветанов на никой не му пука

2018.04.24 | 20:09

3
малоумен физкултурник и грозник

2018.04.24 | 20:09

2
МАЛОУМЕН ФИЗКУЛТУРНИК
ПЪТНИК

2018.04.24 | 17:30

1
Следващата среща е с джуджето от Сев. Корея ...:(

Добави коментар

Водещи новини