Антонио Таяни: Тероризмът има различни лица, а Европа има много врагове (обновена+видео)

  • 24 април 2018 14:20

  • 2473
  • 2
Антонио Таяни: Тероризмът има различни лица, а Европа има много врагове (обновена+видео)
© novini.bg

"Цифровизацията е от огромно значение за развитието на икономиката, за връзката между градовете, между населените места. Това е един благодат за европейските гражданите. Надявам се в следващия бюджет ЕП да покаже, че подкрепя огромната работа на еврокомисар Мария Габриел", заяви председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент при откриването на форума на тема „Кибертероризъм-подготвен ли е Европейският съюз?“, предаде репортер на Novini.bg.

Форумът, на който участие взима и главният прокурор на Р. България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, е организиран от българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Други говорители на форума са еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова,  Олдрих Мартину, заместник-изпълнителен директор на Европол, Антонио Мисироли, помощник Генерален секретар на НАТО и Деспина Спану, директор за дигитално общество, доверие и киберсигурност в Европейската комисия. Конференцията ще бъде закрита от председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков.

„Нека да бъдем внимателни и бдителни, защото някои може да ни навреди“, каза Таяни.

„Ислямска държава използва тази система, за да създаде една много опасна мрежа. Благодарение на цифровизацията, те разговарят с бъдещи млади терористи и най – вече в Европа. Нека да не забравяме, че може да пострадат и институциите. Може да се разкрият военни тайни.
Тероризмът има различни лица. Европа има и други врагове освен Ислямска държава. Затова трябва да защитим Европа, защото терористичните атаки не са винаги видими. Това не винаги са бомби. Те понякога са скрити и са по – опасни. Затова трябва да разполагаме с мерки за блокиране, за спиране на тези атаки, трябва да помагаме, за да се осигури едно устойчиво развитие на цифровите технологии“, заяви Таяни.
„Борбата срещу тероризма трябва също да бъде и борба за киберсигурност. Нека не забравяме, че разузнавателните служби трябва да бъдат по – активни и да работят в сътрудничество. Съдебната система трябва да се модернизира, защото кибертерористите са винаги крачка напред“, каза председателят на Европейския парламент.

Таяни уточни, че според един скорошен анализ 80% от европейските граждани искат повече мерки за борба с тероризма. „Така че ние трябва да откликнем на тяхното желание и очакване да живеят в по-добър свят“, заяви още той.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2473 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tia

2018.04.24 | 16:48

2
ami vie nadokaraite oshte prestapni arabi i se nadiavaiote da niamate vragove smeshnici no prestapni.

2018.04.24 | 14:41

1
naistina li.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини