Караянчева се срещна с председателя на Националния съвет на Република Австрия Волфганг Соботка

  • 24 април 2018 13:20

  • 1225
  • 1
Караянчева се срещна с председателя на Националния съвет на Република Австрия Волфганг Соботка
© Народно събрание

Българското председателство на Съвета на ЕС протича изключително успешно.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която се срещна с председателя на Националния съвет на Република Австрия Волфганг Соботка в рамките на Конференцията на председателите на парламентите на страните-членки на ЕС в Талин, Естония, съобщиха от пресцентъра на парламента. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на запозна австрийския си колега с приоритетната за Българското председателство тема за Западните Балкани. Те са ключов приоритет и на австрийската външна политика, стана ясно по време на разговора. Европейската перспектива пред страните от този регион е изключително важна, както за тях, така и за стабилността на Европейския съюз, допълни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

По думите й в рамките на Българското председателство на правителствено и парламентарно ниво се провеждат редица срещи с представители на държавите от Западните Балкани, на които се обсъждат действията, които е необходимо да се извършат за напредък по пътя за присъединяването им към ЕС. България иска страните от региона да станат част от европейското семейство, но след като извършат всички необходими реформи, допълни още председателят на Народното събрание.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на увери Волфганг Соботка, че Австрия е много важен политически и икономически партньор на България. Отношенията между двете страни са приятелски и се развиват успешно, коментира председателят на Народното събрание. България продължава взаимодействието си с Австрия в сферата на сигурността, особено предвид предизвикателствата, пред които е изправена Европа като – мигрантски поток, терористични заплахи, кибер сигурността.

Австрия е изключително важен инвеститор в България, припомни по време на срещата Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, като посочи, че от 1996 до 2017 г. преките австрийски вложения са 5,9 милиарда евро. Председателят на българския парламент благодари на австрийския си колега за експертната подкрепа в подготовката ни за присъединяване към Шенген.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.24 | 13:28

1
Тоа австриец ка се е надумкал с виагра ще и пръсне хануса на помакинята

Добави коментар

Водещи новини