Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

  • 23 април 2018 16:04

  • 1150
  • 2
Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва в Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Форумът ще се проведе в Бърдо при Краню, Словения, която е ротационен председател на ПСЮИЕ, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговорите ще бъде обсъдено задълбочаването на сътрудничеството между страните от региона, особено в областта на свързаността, сигурността, стабилността и икономическия прогрес, както и засилване на сътрудничеството с ЕС и другите международни организации и институции. Лидерите на страните-участнички в ПСЮИЕ ще изберат и нов генерален секретар на оперативния орган на Процеса - Съветът за регионално сътрудничество.

Процесът за сътрудничество в Югоизточна Европа е структуриран с активното участие на българската дипломация през 1996 г., когато на среща в нашата страна е приета Софийската декларация за добросъседски отношения, стабилност, сигурност и сътрудничество на Балканите. Освен България, в ПСЮИЕ участват Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора, а от 2014 г. – и Косово.

Ежегодната Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители бележи финала на всяко ротационно председателство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1150 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.23 | 22:12

2
Типичен селски бек!
????

2018.04.23 | 22:12

1
А,и другият "лидер" другарят Марешки ли ще бъде с него? Ти,да видиш!?

Добави коментар

Водещи новини