Славчо Атанасов: Спешно правим нов Закон за футболното хулиганство

  • 21 април 2018 16:34

  • 2869
  • 8
Славчо Атанасов: Спешно правим нов Закон за футболното хулиганство
© НФСБ

„Спешно подготвяме нов Закон за футболното хулиганство. В парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, съвместно с Министерството на младежта и спорта работим върху новите текстове вече близо 6 месеца. Зачестилите инциденти и последният случай с ранената служителка на МВР обаче, показа, че въвеждането на новите разпоредби трябва да станат факт в най-скоро време”. Това заяви депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти” и председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия, съобщават от пресцентъра на партията.

Преди ден той анонсира законодателната инициатива по време на съвместна среща на представители на Министерството на младежта и спорта, на МВР, народни представители от спортната и вътрешна парламентарни комисии и БФС.

„Законът предвижда категорично и ясно разписване на отговорностите на всеки един участник при организирането на спортните мероприятия. Няма да допуснем размиването на отговорностите“, уточни Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия. „Не откриваме топлата вода – проучихме и сме ползвали изключително опита на Англия, Испания и Италия. Знаете, в Англия успешно се справиха с футболното хулиганство – днес там да отидеш на футболен мач е като да отидеш на театър, бащите спокойно водят децата си”, каза председателят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Един от вариантите, който се предвижда е въвеждането на така наречените стюарди по време на футболна среща – така, както е в Англия.

Припомняме, че по време на петъчната среща Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия е поел ангажимента до два месеца новият Закон за футболното хулиганство да бъде готов и влезе за обществено обсъждане. Ще се искат становища на футболни клубове, на клубове на феновете, на институции. Също така представителите на МВР, Министерството на младежта и спорта и народните представители от двете парламентарни комисии договориха краткосрочни и дългосрочни мерки, така че хулиганите да бъдат изгонени от футболните терени.

„Защото спортът не е война. И на терените няма място за бомбички или бой”, категоричен бе депутатът от НФСБ и шеф на спортната комисия.

Сред краткосрочните мерки са поставяне на допълнителни камери по стадионите, засилено полицейско присъствие и засилено претърсване. Сред дългосрочните, освен новият закон за футболното хулиганство, се предвижда нова наредба за сигурността на спортните обекти, въвеждане на възможности за проверка на самоличността на всеки един, който е закупил билет, както и промяна на наредбите за санкции на БФС.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2869 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.04.23 | 16:51

8
Славчо, Славчо, да се слави името ти! Какъвто и закон да измислите, ако в изпълнителната власт е пълно с некадърници - все тая. Всъщност и сега си имаме много закони но никой не ги спазва, а съм и сигурен че повечето полицаи дори не ги знаят!

2018.04.23 | 16:46

7
Нов Закон за футболното хулиганство - т. е. как да озаконим футболното хулиганство. Е НПК не ви ли стига и с какво се различава един футболен хулиган от всеки друг хулиган и защо футболния хулиган трябва да се чувства привилегирован за да му пишете закон, при това нов???

2018.04.23 | 04:32

6
НУЖЕН Е ЗАКОН СРЕЩУ ПОЛИЦЕЙСКОТО ХУЛИГАНСТВО СЪЩО НО НАЙ-ВЕЧЕ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА ДИВАЩИНА.

2018.04.23 | 04:32

5
При седесаро-мутренската власт всичко става спешно след като стане трагедия, щото магистралите и санирането са по-важни.
Бг

2018.04.22 | 21:51

4
Сетела са Мара да са побара по ......стара

2018.04.22 | 21:50

3
Какъвто и закон да измислите, ако самите вие на спрете да серете върху него, нищо няма да излезе.

2018.04.22 | 21:50

2
Ако самите спрете да давате пример за безнаказаност може и да се променят нещата.

2018.04.22 | 21:50

1
СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА.

Добави коментар

Водещи новини