Директорът на ГДНП участва в заседанието на SEPCA

  • 20 април 2018 11:16

  • 837
  • 0
Директорът на ГДНП участва в заседанието на SEPCA
© Пресцентър МВР

Директорът на Главната дирекция „Национална полиция“ участва в заседанието на Генералната асамблея на Асоциацията на полицейските директори от Югоизточна Европа (SEPCA). Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

То се провежда на 19 до 20 април 2018 г. в гр. Охрид, Република Македония. На форума участват директори и заместник-директори на полицейските служби от страните членки на SEPCA, партньори от Федералната криминална служба на Австрия, Великобритания, САЩ, гости, и наблюдатели от международни и регионални правоприлагащи организации, сред които Европол, DCAF, ОССЕ, SELEC и Международната организация по миграция.

Целта на срещата е да се обсъди бъдещата дейност на асоциацията, разработване на аналитичен доклад за престъпността в региона, да се разработят рамки на установеното партньорство между SEPCA и Инициативата за комплексно управление на вътрешната сигурност, както и да се направят препоръки за бъдещи стъпки.

По време на форума главен комисар Христо Терзийски представи един от ключовите приоритети на България по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз – европейската перспектива на Западните Балкани. Пред делегатите той акцентира, че страната ни подкрепя принципно всяка идея, която има за цел да осигури „по-добра координирана политика за регионално сътрудничество в борбата срещу тежката и организираната престъпност и корупцията“.

В рамките на формата директорът на ГДНП проведе среща и с Лазо Велковски, директор на Бюрото за обществена сигурност към Министерството на вътрешните работи на Република Македония и ротационен президент на SEPCA.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини