Нено Димов: В МОСВ подбираме проектите не по партийна принадлежност, а по успешна реализация

  • 18 април 2018 17:39

  • 1095
  • 2
Нено Димов: В МОСВ подбираме проектите не по партийна принадлежност, а по успешна реализация
©

Все още не съм се записал за среща с президента. Откакто съм в управлението на МОСВ съм подписал 27 договора за обществени поръчки. При половината от тях, са спечелили кметове, които не са от ГЕРБ и ОП. Много ясно се вижда, че не подбираме проектите по партийна принадлежност, а по успешна реализация. Това каза министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Според него е правилно президентът да получи информация. „Много малко обществени поръчки се правят директно от министерствата. Те се сключват основно от общините“, стана ясно от думите му.

Министър Димов коментира и думите на премиера, който каза, че чиновниците, които не са си платили глобите към КАТ ще се уволняват. „Гледаме да сме изрядни като институция. В момента текат проверки за неплатени, наложени глоби на служителите. Съвсем нормално е една добра администрация да дава личен пример“, подчерта Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе коментира и темата със застрояването на Странджа. „В МОСВ ще се гледа забавения вече 10 години общ обществен правилник за управление на парк „Странджа“. Никой не може да ме убеди, че през този период не се е строило. Затова трябва да има регламент. Ще има обществено обсъждане, след това ще се направи оценка и едва след това ще се премине към ново обществено обсъждане и гледане от експертна комисия. Планът е много щадящ природата, а застрояването в него е силно ограничено. Този устройствен план се стреми именно към това. Трябва да търсим баланс, а не да има приоритет в едната или другата посока“, категоричен бе министър Димов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1095 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бай уй

2018.04.18 | 19:44

2
НЕНО СМУКАЧ на чепове,педал,боклук с разпран кафяв салон

2018.04.18 | 19:25

1
и по вреда за природата както личи

Добави коментар

Водещи новини