Младенов за ACTA: Ако в интернет можеш да крадеш, можеш и да продаваш

  • 04 февруари 2012 10:49

  • 15226
  • 54
Младенов за ACTA: Ако в интернет можеш да крадеш, можеш и да продаваш
©

По време на посещението на държавния секретар на САЩ Хилaри Клинтън в България няма да се обсъжда споразумението АСТА.

Това каза в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик радио Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, министър на външните работи.

На въпрос каква е позицията му за АСТА, той отговори: „Ако в интернет можеш да крадеш, можеш и да продаваш."

Във връзка с позицията ни за Иран и ядрената му програма, външният министър заяви, че категорично Иран трябва да преустанови ядрената си програма. „Всички трябва да се обединят и да не се позволява Иран да се сдобие с военна ядрена програма", подчерта още Младенов.

"Позицията, която България, САЩ, ЕС, НАТО имат по въпроса, е, че Иран трябва максимално бързо да се върне към всички международни ангажименти, които има и да седне на една маса за преговори, както това е формулирано", каза още Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Последвайте канала на

Десислава Станева
15226 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
Русчо

2012.02.05 | 18:01

24
Здравейте.Първо на Георги/58/ искам да обясня : CERN - the European Organization for Nuclear Research Не било компютри а компоти! т.е. не било град Церн а други един CERN ама ней се... Това с Линукса е любимата дъвка на начинаещите "познавачи" , дето нямат пари да си купят Windows а този който са си откраднали-се крашва от време на време... ВНОСИТЕЛЯ НА ЛАДА/57/да се стегне,да влиза в правилата на държавата,и ако нещо не му харесва-на следващите избори да си избере точните политици които да му направят точните закони.Ако не му изнася-да заминава зад океана-в заводите на Форд го чакат да завива четвърта гайка на задното дясно колело на американския Москвич Гордия собственник на iPad 2 да не забравя , че това изделие е продукт на една индустрия подчинена на точните правила и закони,в която авторските права ,лицензите,патентите движат прогреса на пред. Предупреждавам "шефа"/BOSS/ да не си точи лигите за безплатна закуска.ШЕФЕ, ПОВЯРВАЙ БЕЗПЛАТНА ЗАКУСКА НЯМА!!! БЕЗПЛАТНА Е САМО ЗАКУСКАТА ЗА БЕЗДОМНИЦИ Не правете от интернет ОКАЗИОН-място за размяна и продажба на крадена собственност. Всъщност, и да искате, вие не може да го направите.
Boss

2012.02.21 | 10:13

54
Брях, не мислех, че толкоз мога да се "връзвам" на някой лузър от нета... Доживях някой да ме светне за закуските (разбирай Русчо), особено за "безплатните" и "лигите" ! :))) Свещена тъпота :)) Мда... Русчо, на какво "гледаш" - на пета или чаени листа? Вече нямам и дом според теб :))) Боже опази! А как изглеждам визуално? Я, пич, хвани кристалната си топка и напиши пак нещо гениално:))) Особено за визията ми? Мъж ли съм жена ли съм - според теб май съм мъж... Сигурно си ме представящ 2 на 2 метра брадясал, вонящ на чесън и лук, чатещ съскайки между разбитите си зъби и държащ с едната ръка полуавтоматичен пистолет - та кат се ядосам на теб да гърмя през екрана!:)) Шок и ужас.. :)) Човече, заводите на Форд отдавна са пред фалит... И секви подобни на тях, било автомобилни или други, американската корпоративна икономика е в гърч и там има криза, както и в Европа - ако не успеят да се пре- групират в условия на световна глобализация (какво е това - прочети по- стария ми пост и не значи комунизъм, бъди сигурен!) - ще се разпаднат - заводите и глобалните корпорации. Твоят проблем е, че ти още не си излязъл от аграрното общество, докато светът вече живее в информационното общество - знам, "застрелях" те с тия думи - ама к'во да се прави - това е начин на живот вече - прочети в google - докато не са дошли пичовете, вносителите на лада и отряд на ОМОН и НСБОП да те награбят барабар с целата ти техника - циркът ще е пълен. Момчета - имам една молба - като го награбвате - снимайте видео! Обещавам ние ще резервираме правата върху видеото и CERN нема да имат претенции! :))))
DoctorNo

2012.02.12 | 09:11

53
Някой да ни спаси от идиотът Русчо! Затова сме на това дередже, защото още се намират такива гъзолизачи слабоумни в България!
Русчо

2012.02.12 | 09:08

52
Здравейте, наследници на Робин Худ! Да се чуди човек да ви се смее ли или да плаче! Сутрин ставате,отивате на работа спазвайки закона за движение по пътищата , денонощно спазвате законите на природата,а вечер като се приберете в къщи ,пускате компютъра, бръквате си в носа,гризвате събралото се топченце и започвате ВАШИЯ СВОБОДЕН, БЕЗНАКАЗАН БЕЗТЕГЛОВЕН ЖИВОТ.По голямата част от вас са бачкери,изпълнители на чужди поръчки,наемници на чужди идеи.Повечето от вас не са изпитали болката на съзиданието,безсънието на новопоявилата се идея ,тържеството от реализиран проект.За това кражбата ви е единственната възможност да се почувствате на равно с имащите. Едни крадат заводи, други филми. Както казва Манго :"пет минути безпокойство,цял живот собственник" Добре, че живота не се управлява от такива като вас. Рано или късно, тези закони ще бъдат приети под натиска на народите които ПРАВЯТ нещата. А вие ще консумирате ,колкото сте си избачкали. Тази тема скоро ще бъде изчерпана .Предлагам ви да се захванете с някоя по-переспективна ,вечна тема като наприимер "несправедливоста на земната гравитация и борбата с нея" Пазете здравето си!
Boss

2012.02.05 | 23:31

46
Привет и на теб, защитнико на чужди интереси! Ние "бачкаторите" те поздравяваме:)) Ние "омерзените" от такива като теб сноби на човешкото безумие, не- способни да генерираме "идеи" за кражби по държавни проекти - те поздравяваме! Ние "мангалите" на тази страна, дето "крадем" само филми те поздравяваме! И когато действително пристигнем, за да те поздравим - гледай да бягаш много надалеч - защото, когато дойдем за такива като теб в тази изтерзана, измъчена и ограбена България - няма да има място! Според Европейските Директиви и Европейското право - свободното споделяне на файлове по Интернет не е престъпление! Има пре- достатъчно постановления и актове на тази тема - стига да владееш поне английски. Но ти предполагам го владееш - нали служиш на американските си господари. И когато прибираш паричките си от тях - помни, че доста ниско си се продал... и винаги може още... И когато "генерираш" идеи уф... пардон - когато изпълняваш поръчките и идеите на господарите си, когато подписваш договори като селски кмет пак под натиска на твоите господари - помни един ден ще ти се потърси сметка и ти Робовладелецо - няма да можеш да я платиш! П.П. Полша не ратифицира ACTA. Запомни добре и ЕВРОПА няма да подпише ACTA през юни! Става въпрос на ниво Брюксел и ЕС, а не на легналото ти положение партер със събути долни гащи, чакащ да те уважат хората с идеите и заводите от Запад!

2012.02.05 | 19:35

25
Прав си наследнико на Конфуций-а ти колко ''зелени топченца'' изгризка докато пишеше мъдрите си творения???
за русчо

2012.02.05 | 10:04

7
http://psihiatri.informator.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Category&Category=4814
plamenp59

2012.02.12 | 09:05

51
Не съм писал доста време но отсъствах, преди три часа се върнах от южната ни съседка.Да ви кажа честно не умират и живеят по добре от нас.Та за АКТА.Че обслужва монополи обслужва.А колкото до това БГ правителството да я спре ако само пишем петиции не ми се вярва.Дано в Европа се отхвърли ,но тук няма да стане ако зависи от управляващите .Защо ли ?Че я се запитайте дали ако АКТА вече беше в сила щеше да има проблем при обиските.Щяха да бъдат пет кутии безбандеролни цигари ли само?О….,компове с фалшив уиндоус,кракнати програми,филми от тракерите,стоки с щампа Адидас или Пума.Та това семейство са престъпници.И не само то.Всички.Полицията ще може да влиза и обискира където си иска и винаги ще намира престъпници.Престъпници или нещастници е в зависимост от гледната точка но ще бъдем мачкани още повече в борбата си за оцеляване.Та ето какво ще напиша преди лягане .Драги мой.Ще бъдем мачкани винаги, както сме мачкани последните 70 години до като целуваме задници и чакаме надупени някой да ни оправи.То бая оправяне падна и продължава и сега.Време е да си вдигнем гащите и да погледнем как го правят хората.Когато не са съгласни с нещо са на улицата и протестират а не мрънкат под юргана до задника на жена си .Демокрация всички знаете какво е.Но демокрация без гражданско общество няма.
gaue

2012.02.11 | 22:20

50
acta=globalizam=zionizam
Горо

2012.02.05 | 23:33

49
HTTP в началото беше начин за Свободен обмен на научна информация между университетите. Впоследствие Търговците съзряха възможност и го напълниха това пространство с реклами, спам и какво ли не. Сега се опитват да накарат всички нас да Поемем Разходите (чрез нашите доставчици, на които плащаме) за Тотално Следене на самите нас, вместо да ползват приходите за подобряване на скоростта например. А Управляващите се съгласиха това да го налагат !!! Извод: За колко сребърника НИ продадохте ?
petio novakov

2012.02.05 | 23:33

48
aman..stiga ste ni ogranichavali nas horata,kato iskate da ste ogranicheni,,vurvete vuv amerika,,,ili puk napravete taka zaplatite da sa ni kato texnite,,,pa togava moje da ni ogranichavate.
Извините молим!

2012.02.05 | 21:36

30
АСТА ще ни направи всички престъпници, ДОРИ И БЕЗ ДА ИСКАМЕ! Пример - слушаме музика неволно без авт. права от комшията?! Тогава ни грози затвор, но тъй като видите ли може и с парично безщетение да се избегне, то плащайте, ако нямате пари - имуществото! Ще се повишат цените на: лиц. софтуер, лекарства, консумативи, техника, здравеопазване ... или май на всичко! От там верижно се увеличават вноските!!! Няма да имаме право на глас против НИКОГО в Интернет(който май е пред разпад), това ще е също престъпление!!! Ха така, и това демократично ли е? Или е демократично да се подписва тайно, както и тайно се разрешава да се трови народът ти с кемтрейлс? С други думи - АСТА е АБСОЛЮТЕН КОНТРОЛ НАД ХОРАТА И НЕЧУВАН ТОРМОЗ, КОЙТО МНОГО ОЩЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ, КАТО МИСЛЯТ, ЧЕ ТОВА Е САМО ПРОТИВ НЕЛ. СОФТУЕР И СВАЛЯНЕТО НА ФИЛМИ! Това ми намирисва като това, че прасето ядяло ГМО царевица, следователно било прасе на Monsanto и трябвало да им се плаща данък!!!! Това изби рибата от всякъде! Че то по-лошо от Сталиново и Хитлерово време, взети заедно и вдигнати на безкрайна степен! САЩ се правят на ощипани булки, не искали да участват и пак чакат някой друг да го реши, а те да не са виновни! Време е да се осъзнаем и обществената ни активност да е по-голяма против тези меко казано заробващи и геноцидни проявления! ACTA е тотален контрол над интернет потребителите! в пълния смисъл на думата. Доставчиците му трябва да следят и "слухтят" за нерегл. плояви и ДА ДОКЛАДВАТ едва ли не за всичко!!! Това е трудна и огромна задача, и едва ли ще може реално да се обхване всичко, което се случва в нета, но ще има отсяване на по-главните неща. Наред с тях обаче ще се упражнява нерегламентиран контрол върху потребителите за щяло и нещяло. Така те вече ще се съобразяват какво говорят и пишат в нета, ще станат по-сдържани както по времето на милиционеро-социализъма и това е една от целите на ACTA, да всява страх, защото знаем какво се случи в арабските страни! Много потребители ще си спрат нета, защото те няма какво да правят май в него, освен да четат новини къде ходил бб, колко лентички прерязал! Всяко споменаване на име на фирма или политик може да се счита за обида и накърняване на правата им!!! Егати, то какво ще ни остане един ден - май до кенефа ще трябва да ходим с плащане и разрешение!?!? Преди да се приеме този американски фарс политиците ни трябва да прочетат добре конституцията на РБ и следните закони от нея: Чл. 34. (1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени. (2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления. Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. (2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си. Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала. (2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права. Освен тези закони Правителството трябва да прочете и Чл. 15. Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната. Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление. Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. И да спре КЕМТРЕЙЛСА НАД БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИ ттова е също голяма тайна, която е още по-жестока от АСТА и против, която трябва да се борим!
Иво

2012.02.05 | 23:33

47
Прав си приятел прав си, малко крайно се изразяваш ама си прав, въпроса е че няма да стане, щото ако стане, това значи гражданска война в цяла Европа, ние не сме скапани американци да ни мачкат, ни сме в Европа брат. Така че споко Българи, българина е търпелив но когато някой се опита да му вземе последната бучка сирене, ау майко да не си му насреща
SKIFER

2012.02.05 | 23:29

45
Пи нас случаят е малко по особен.тука на наште малоумници кадето ни управляват вьобще не им пука дали теглим филми имузика бесплатно .за тях това е начиньт да покрият масовото недоволство от управлението на асвалтовата тиква ,домакинчето и другите малоумници защото вьв пресата няма как да стане тя се прави от блюдолизци които само ни пробутват един измислен образ на прекрасният живот които ни осигуряват герб бсп макар че те са едно и сьщо нещо само вьв мрежата нещата се виждат вьв реалната им светлина и точно от това ги е страх празноглавците които ни управляват защо никои не показа една статистика направена вьв интернет тогава ще льсне:: народната любов::
обяснител

2012.02.05 | 23:27

44
„Ако в интернет можеш да крадеш, можеш и да продаваш."-Браво,философска мисъл от цървул,ами то и в живота ако крадеш,можеш да продаваш,забранете тогава и да живеем.Хайде моля без подобни мъдрости издаващи безпомощност

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини