Изслушват Цачева и Радев в парламента за избягалите от затвора убийци

  • 04 април 2018 09:18

  • 1739
  • 1
Изслушват Цачева и Радев в парламента за избягалите от затвора убийци
© parliament.bg

По предложение на ПГ на "БСП за България", депутатите решиха в Народното събрание да бъдат изслушани министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 във връзка с вчерашното бягство на двама затворници от Централния софийски затвор.

Сред нас се разхождат двама закоравели престъпници, двама убийци. Вчера като в уестърн от 60-те години на миналия век, въоръжени, със стрелба двама убийци напускат Централния софийски затвор, един от най-охраняваните в страната и в момента се намират след българските граждани незнайно къде. Очевидно след като в България вече може да се влиза свободно, както на летище София, се оказва, че вече спокойно могат да се напускат и затворите, въоръжени до зъби, заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Иван Иванов.

Двамата министри трябва да бъдат изслушани в парламента, за да чуем как тези хора, въоръжени до зъби са напуснали Централния софийски затвор и какво прави МВР за тяхното залавяне, за да може да бъде успокоено обществото, посочи социалистът.

Предложението беше прието с почти пълно единодушие - 165 гласа "за" и двама въздържали се. Нито един народен представител не гласува "против".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1739 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.06 | 18:48

1
Сега чистачките на затворите трябва да протестират, за по-високи възнаграждения, защото трябва да извършват животозастрашаващи дейности, като преследване на опасни бегълци, което е извън служенбите им задължения! Смешници!

Добави коментар

Водещи новини