МС не е разпореждал проверка на бомбоубежища (видео)

  • 29 март 2018 15:14

  • 2736
  • 3
МС не е разпореждал проверка на бомбоубежища (видео)
© Novini.bg

Министерският съвет не е разпореждал проверка на бомбоубежища. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Тече рутинна проверка по документи на три администрации - на Софийска област, на община Самоков и община Ботевград.

С нея се проверяват плановете за отбранително-мобилизационна подготовка, дежурството за оповестяване и осъществяването на контрол върху разходването на бюджетните средства по отбранително-мобилизационната подготовка.

Такива проверки са част от задълженията на правителството.

Те се извършват периодично по утвърден план от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет. Планът за 2018 г. е утвърден на 28 февруари.

Бомбоубежищата са на пряко подчинение на общините и областните управители. Тъй като няма никаква промяна на ситуацията по отношение на заплахи или опасност от война, в която да бъде въвлечена България-най-вероятно става въпрос за рутинни действия. Не съм говорил с премиера, ако има такава негова заповед най-вероятно е, за да се провери годността им и в какво състояние са“, коментира от своя страна министър Красимир Каракачанов по време на изслушването му в Комисията по отбрана.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2736 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.29 | 18:01

3
ЩО БЕ НАЛИ БОЙКО РАЗПОРЕДИ ДА ЗАПОЧВАМЕ ВОЙНАТА
Веселин Василев

2018.03.29 | 18:01

2
Как се постъпва при ядрен взрив.Мятаме белият чаршаф и към гробищата/Шкумбата/

2018.03.29 | 18:01

1
Да разпореди, шом СДС се кани на Русия, ще ни трябват бомбо-убежища, братя са, но всичко си има граници.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини