Кабинетът прие актуализация на Пътната карта по Стратегията за развитие на държавната администрация

  • 28 март 2018 13:45

  • 1388
  • 0
Кабинетът прие актуализация на Пътната карта по Стратегията за развитие на държавната администрация
© Novini.bg

Правителството одобри първата цялостна актуализация на Пътната карта за изпълнение на Стратегията за развитие на държавната администрация 2015-2020 година, съобщиха от правителствената пресслужба.

Пътната карта конкретизира мерките и сроковете за реализацията им, необходимите финансови ресурси, източниците на финансиране, очакваните резултати, индикаторите за изпълнение и отговорните институции. Тя е основен инструмент за планиране на реформите в администрацията, чийто източник на финансиране е ОП "Добро управление".

Актуализацията в средата на периода на действието на Пътната карта е обвързана с приоритетите на правителството за иновации, намаляване на административната тежест, подобряване на административното обслужване. Прецизирани са сроковете и бюджетите на голяма част от мерките, включително чрез отчитане на вече договорените средства по стартирали проекти по ОП "Добро управление", актуализирани са индикаторите за изпълнение. Част от мерките са консолидирани за реализация в единен проект, други отпадат като неактуални.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1388 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини