Бойко Борисов проведе телефонни разговори с Алексис Ципрас и с Никос Анастасиадис

  • 28 март 2018 12:20

  • 2009
  • 2
Бойко Борисов проведе телефонни разговори с Алексис Ципрас и с Никос Анастасиадис
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г информира премиера на Гърция Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и президента на Кипър Никос Анастасиадис в телефонни разговори за поставените въпроси по време на лидерската среща ЕС-Турция във Варна на 26 март. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

На заседанието на Европейския съвет в Брюксел на 22 и 23 март българският премиер пое ангажимент да съдейства откритите теми между Гърция и Кипър, от една страна, и Турция, от друга, да бъдат дискутирани с президента Ердоган.

Борисов посочи, че е поставил въпросите за задържаните гръцки войници, за напрежението в Източното Средиземноморие и в Егейско море, както и за Кипърския въпрос в рамките на двустранната си среща с турския президент, а след това те са били обсъдени и по време на работната вечеря с участието на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето.

Той каза също, че лидерите на ЕС са настояли за положителна развръзка до Великден по случая с двамата гръцки войници, задържани на турска територия. Относно въпросите, касаещи Кипър, турският президент ги е информирал, че ще се търси решение съгласно международното право.

В телефонните си разговори от днес Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г посочи, че развитието по темата ще продължи да бъде следено с внимание и от България, и от Брюксел. Според българския министър-председател възстановяването на доверието и спокойствието в региона в момента е от критична важност.

Премиерът Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и президентът Никос Анастасиадис изразиха благодарност към Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за това, че тези въпроси са били обсъдени на срещата във Варна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2009 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.28 | 22:26

2
На какъв език-индиански.По неграмотен и по неук министър председател България никога не е имала.

2018.03.28 | 20:09

1
СТИГА СТЕ ДЪВКАЛИ ТАЯ РОЗОВА ДЪВКА ЮНКЕР ТЪПАЦИ !!!

Добави коментар

Водещи новини