Воля недоволни от решението на комисията по етика по казуса Сидеров

  • 23 март 2018 14:39

  • 1381
  • 2
Воля недоволни от решението на комисията по етика по казуса Сидеров
© Булфото (архив)

„Продължаваме да смятаме, че НС трябва да се разграничи от нелепите изказвания на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. За нас подобно поведение на народен представител е недопустимо. Категорично не съм съгласен с изразеното мнение на членове на етичната комисия, че депутати могат да си говорят каквото си искат. За нас от Воля работата в Народното събрание е отговорност и в действията, и в думите“.

Това заяви Слави Нецов, представител на Воля в парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Ще припомним, че на последното заседание на комисията ДПС, ГЕРБ, БСП и ОП защитиха Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и не подкрепиха предложената от Воля декларация. Както вече ви информирахме Воля депозира в деловодството декларация, с която определя като „недопустимото“ поведението на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и предлага Народното събрание да се разграничи от публичните изявления на лидера на Атака, в които бе замесено името на главния равин на Израел.

В предаване по bTV Сидеров каза следното: "Представяте ли си вицепремиер казва нещо за главния равин – той е такъв, онакъв, еди какъв си. Той престава да съществува като политическа личност,  а може би и като физическа. Не знам какво щеше да последва“. Народните представители от Воля са категорични, че „абсолютно недопустимо е български депутат да прави внушения за физическа саморазправа от страна на водач на която и да е религия“.

Воля призовава всички политици да проявяват нужната отговорност, да се въздържат от необмислени и неразумни изявления, които вредят на авторитета на институциите, но поставят България в неловко положение спрямо страни, с които има дългогодишни приятелски отношения. Народните представители от Воля са категорични, че поведението на един депутат трябва да е пример за подражание на честност, морал и патриотизъм.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1381 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.24 | 10:48

2
Кои сте пък вие ?????

2018.03.24 | 09:01

1
Да изгонят депутатите на "АтакаЮ " и ги заменят с тези на Воля. Да изгонят депутатите на"Атака" и ги заменят с тези на "Воля".

Добави коментар

Водещи новини