Валентин Радев: През последните 2 години има 34 сигнала за насилие в детски заведения (видео)

  • 23 март 2018 11:45

  • 1804
  • 1
Валентин Радев: През последните 2 години има 34 сигнала за насилие в детски заведения (видео)
© БНТ 2

В Министерството на вътрешните работи не се събират данни за извършени деяния срещу деца. През последните 2 години има 34 сигнала за насилие в детски заведения. На всички сигнали органите на реда са извършили компетентни проверки. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 по време на традиционния петъчен парламентарен контрол.

Министърът отговори на въпрос зададен от депутата от БСП Иван Ченчев относно случаите на агресивно отношение и побой над деца в детски заведения.

"Според проверки няма нито едно починало дете по вина на персонала на детските заведения. Въпреки проверките и законите, на места все още се извършват посегателства над деца", каза още той.

"Министерството осъществява бърз обмен с Държавната агенция за защита на децата. Ние сме последна инстанция, работата на министерството идва след като е установено престъпление", допълни министърът на вътрешните работи. 

"Министерството на вътрешните работи, с всичките си правомощия и сериозност, се отнася към проблема. Нека всеки, който е станал свидетел на насилие над деца, да подаде сигнал, така може да се работи по дадения случай", завърши Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1804 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.23 | 13:35

1
ТАКИВА КАДРИ НАЗНАЧИ ШАЙКАТА..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини