Бойко Ноев: Проблемът на България е, че Турция не може да се премести географски

  • 23 март 2018 07:55

  • 7256
  • 2
Бойко Ноев: Проблемът на България е, че Турция не може да се премести географски
© БНТ

От години наред ние сме свидетели на едно отделяне на Турция от това, което ние наричаме Европа. Това отделяне премина през караниците с Америка, гражданската война в самата Турция и проблемите със Сирия. Това заяви бившият военен министър и експерт в сектор "Сигурност" Бойко Ноев в сутрешния блок на БНТ.

„Проблемът на България е, че Турция не може да се премести географски. Турция отива в едно друго геополитическо и политическо място. Тази държава няма как да води европейския начин на живот. Вероятно турското общество не може да функционира извън режим. Има опити за демокрация, но на 10 години някой прави военен преврат и тежък режим“, допълни той.

„В момента Русия и Турция имат общи приоритети и ще вървят ръка за ръка“, каза още Ноев.

„Срещата, която ще се проведе между Ердоган и европейските лидери, ще бъде едно надлъгване между Турция и Европейския съюз. Това е възможността, заради която да не ескалира напрежение в отношенията. Не виждам защо Турция ще иска конфликт“, разкри експертът в сектор „Сигурност“.

„Европа също ще бъде внимателна, тъй като има множество компании с дълбоки корени в Турция. България трябва да се опитва да успокоява двустранните отношения. Не трябва да изпитваме страх спрямо Турция, както и по отношение на мигрантите. Премиерът Бойко Борисов, както и други премиери, понякога имат екзотични идеи, с цел да изглеждат като миротворци“, завърши Бойко Ноев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7256 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.30 | 00:31

2
Като Турция не може да се премести, царски лакей, защо ни скарахте с Русия, седесарски негодници.
Diana Todorova

2018.03.24 | 09:59

1
ami nie balgariq da se premestim togava v AFRIKA

Добави коментар

Водещи новини