Румен Радев: С Палестина имаме общ враг – тероризмът (видео+снимки)

  • 22 март 2018 16:26

  • 2420
  • 2
Румен Радев: С Палестина имаме общ враг – тероризмът (видео+снимки)
© Пресцентър Президентство

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е на официално посещение в Палестина.

По време на официалното посещение в Рамала българският държавен глава положи венец пред гроба на Ясер Арафат и разговаря със своя палестински колега Махмуд Абас, съобщиха от прессекретариата на президента.

България отдава голямо значение на отношенията си с Палестина и се стреми да ги развиваме във всички възможни области, заяви след срещата Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. С президента Абас направихме преглед на актуалното състояние на нашите отношения и набелязахме мерки, така че да ги задълбочим в бъдеще. И двамата считаме, че отношенията на високо политическо ниво са важни за развитие отношенията ни във всички останали области от взаимен интерес, посочи държавният глава.

Радев съобщи, че е поканил Абас да посети България.

Имаме солидна база за сътрудничество в най-различни области – наука, образование, селско стопанство, туризъм, обмен на класифицирана информация. Този списък може да бъде разширен. Има какво да желаем от търговско-икономическото сътрудничество, заяви Радев.

Говорихме и за проблемите на региона. Те са изключително сложни, в някои отношения дори взривоопасни. България има своята ясна позиция – ние сме важен партньор на Палестина като участник във формирането на позициите в ООН и в Европейския съюз. В това отношение България следва ясно изразената позиция на Европейския съюз, че дългосрочно и устойчиво решение може да има само базирано на принципа на двете независими държави, живеещи в мир, сигурност и разбирателство. Без да влизам в ролята на посредник, предадох на президента Абас и пожеланията на президента Ривлин и министър-председателя Нетаняху за конструктивни и мирни отношения. В тази тежка ситуация емоциите не са най-добрият съветник и силно се надяваме този конфликт да бъде разрешен на основата на мирни двустранни договори, каза президентът.

С Палестина имаме и общ враг – тероризмът, глобалният тероризъм, който заплашва и Европа. Високо оценяваме сътрудничеството между нашите служби за сигурност и ще работим така, че това сътрудничество да се развива и в бъдеще. Палестина може да разчита на България, можем да имаме много по-силен обмен във всички области, заяви още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Константин Тодоров
2420 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
модни дефилета

2018.03.31 | 20:28

1
Бла-бла-бла и накрая нищо съществено не е казано -- какъв е смисъла от такива седянки , при които се изговарят шаблонни изрази и от които няма никакви реални ползи ?
отговор

2018.03.31 | 20:28

2
явно си млад и не помниш управлението преди Бойко. социалистите са така - само приказки и раздувки - 10 минути говори потелевизията и нищо не казва.

Добави коментар

Водещи новини