Екатерина Захариева ще участва в Съвет „Външни работи“ в Брюксел

  • 19 март 2018 07:14

  • 1285
  • 2
Екатерина Захариева ще участва в Съвет „Външни работи“ в Брюксел
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще вземе участие в Съвет „Външни работи“ в Брюксел. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Първите дипломати на 28-те ще проведат дискусия по актуалната ситуация в Украйна, изпълнението на Минските споразумения, прилагането на Споразумението за асоцииране и подкрепата на ЕС за реформите в страната.

Външните министри ще обсъдят последните развития в Сирия, резултатите от преговорите в Сочи, перспективите пред Женевския процес, както и приноса на ЕС с планираната за 24 - 25 април конференция за Сирия в Брюксел.

В дневния ред на Съвета е включена и темата за Иран с основен акцент върху изпълнението на споразумението по ядрената програма, както и ролята на страната в региона.

Първите дипломати ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Южна Корея, на който ще бъдат обсъдени актуалните развития на Корейския полуостров и отношенията с КНДР. Преди началото на заседанието министър Захариева ще участва в работна закуска с външния министър на Украйна Павло Климкин, организирана от Литва.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1285 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.19 | 16:02

2
Тъпите министри на мафиота тиквата !!!!!

2018.03.19 | 16:02

1
ЗАХАРИЕВА Е ОТРОВАТА "НОВИЧОК" ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини