Над 8 млн. лева ще струват възстановителните дейности на пътя Смолян - Мадан

  • 15 март 2018 09:59

  • 1203
  • 1
Над 8 млн. лева ще струват възстановителните дейности на пътя Смолян - Мадан
© Булфото

До 10 дни ще има обходен маршрут при свлачището край Смолян. Най-малко 7-8 млн. лева ще струват възстановителните дейности на самия път Смолян - Мадан, който вече 10 дни е блокиран от огромно срутище, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Средствата ще бъдат осигурени от междуведомствената комисия за защита на населението при бедствия и аварии към Министерския съвет, обясни Нанков, който тази сутрин извърши оглед на място с представители на експертната група.

Минимум 7-8 милиона лева ще струва укрепването, не само на свлачището, но и на пътното платно. Имаме и водопровод… Ние трябва да запазим цялата инфраструктура, да осигурим и нормалното водоподаване и нормалното преминаване на хората през републиканския път, каза Нанков, цитиран от БНР.

До края на календарната годината, при начертаването на мерките в понеделник и започването на аварийно-възстановителните работи, ще сме готови, обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Пътят е част от връзката за бъдещия Гранично-пропускателен пункт "Рудозем".

Вчера експертна комисия направи оглед на терена. До 19 март специалистите трябва да излязат с доклад за оценка на ситуацията и предложения за решаване на проблема.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1203 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
koko

2018.03.15 | 10:21

1
8 милиона ,за 2 фадроми ! Ай стига бе ! Ще ги купувате ли на петорна цена ?

Добави коментар

Водещи новини