Емил Радев поиска повече сътрудничество срещу киберпрестъпленията (видео)

  • 14 март 2018 18:22

  • 1067
  • 0
Емил Радев поиска повече сътрудничество срещу киберпрестъпленията (видео)
©

Следващата криза на сигурността ще бъде предизвикана от киберпрестъпленията, обяви евродепутатът Емил Радев и призова за по-добро международно сътрудничество за защита от тази опасност.

По време на дебат в пленарната зала в Страсбург Радев каза, че отделните служби за сигурност трябва да сътрудничат повече както помежду си, така и с технологичните компании:

Емил Радев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: Новите информационни и комуникационни технологии предоставят възможност не само за развитие на обществото и икономиката, но и представят предизвикателства пред европейската и международна сигурност. Според редица анализи следващата криза на сигурността ще бъде породена от използване на новите технологии като оръжие срещу критична инфраструктура или дори срещу военни цели. Предполага се, че ще доведе до огромни икономически и социални щети, изчислявани даже на милиарди евро. Тук не говоря единствено за кибератаки, спонсорирани от отделни държави, а и спонсорирани от организации и дори извършвани от отделни хора. Това налага засилване на международното сътрудничество с цел преодоляване ефекта на киберпрестъпност, кибератаки, електронен шпионаж и други. Следва да се обменя много повече информация между отделните служби за сигурност, следва да се партнира с технологичните компании, за да се преодолеят тези негативни ефекти. Колкото повече държави се присъединят към Конвенцията от Будапеща за киберпрестъпленията, толкова по-добре ще бъдат защитени държавите срещу новите предизвикателства.

Последвайте канала на

Novini.bg
1067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини