Министър Ангелкова получи награда за професионално партньорство на международно изложение в Москва

  • 11 март 2018 11:02

  • 3010
  • 2
Министър Ангелкова получи награда за професионално партньорство на международно изложение в Москва
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard получи награда на церемония в Москва по време на 13-ото Международно туристическо изложение „Интурмаркет”. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Отличието се дава за „многогодишно сътрудничество, мащабно участие и творчески подход при организиране работата на изложението”. Наградата е подписана от ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, с когото министър Ангелкова имаше ползотворна среща в рамките на изложението.

Русия е генериращ пазар за България и е сред петте страни, които изпращат най-много туристи у нас. През 2017 г. близо 558 хил. руснаци са предпочели страната ни за почивка и пътешествия, а над 400 хил. граждани на федерацията имат втори дом в България, заяви при награждаването министър Ангелкова.

България пък е сред десетте най-предпочитани за почивка от руските туристи държави и затвърждава имиджа си на семейна дестинация сред тях. Туроператори от федерацията, които работят на пазар България, информират за повишено търсене към момента с 15-20 процента за лято 2018 г. спрямо март миналата година.

„Интурмаркет” е сред най-големите международни туристически борси за професионалисти. Тази година в нея участват повече от 1400 изложителя от над 130 държави, както и руските региони и национални туристически представителства.

По неокончателни данни форумът, който се провежда от 10 до 12 март, ще бъде разгледан от над 74 хиляди посетители. България представя на националния си щанд разнообразни възможности за морски, културно-исторически, балнео-, СПА и уелнес туризъм.

Радина Лазарова
3010 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.12 | 14:55

2
КОЯ Е ТАЯ МАЙМУНА ?????
говори се че,

2018.03.11 | 16:58

1
ЦИГАНИНЪТ-ПЛЪХ КОЙТО, НАПАДНА СЕМЕЙСТВОТО НА ДОКТОРА Е ОСИГУРЯВАЛ 5000 ГЛАСА НА ГЕРБ ЗА ИЗБОРИТЕ. ЗАТОВА НЕ Е ЧУДНО БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ НАЛИ.

Добави коментар

Водещи новини