Валери Жаблянов захапа сделката за ЧЕЗ

  • 10 март 2018 14:56

  • 5154
  • 4
Валери Жаблянов захапа сделката за ЧЕЗ
©

КЕВР има всички законови възможности да изисква стратегия за развитие и доказателства от кандидат-купувача дали отговаря и има възможностите да управлява ЧЕЗ.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Валери Жаблянов в Кюстендил при старта на подписката срещу сделката с ЧЕЗ, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Всичко това в момента е пълна тайна, ако въобще купувачът има нещо подобно”, посочи той.

Жаблянов припомни, че позицията на БСП е изказана още, когато е станало ясно, че предстои тази сделка.

„Тя е последователна и ние никога не сме разглеждали електроразпределението в България като място, където се реализират само частни интереси без оглед на интересите на гражданите и държавата. За нас продажбата на едно ЕРП, което предлага услуги и в столицата на България, не може да бъде разглеждано като търговски взаимоотношения между два частни субекта”, категоричен бе Жаблянов.

Той заяви, че според БСП подобна сделка е неприемлива.

„Има политическо решение на ръководството на партията за тази инициатива, която стартираме днес за спирането на сделката с ЧЕЗ. Убеден съм, че въпросът засегна много голяма част от обществото”, каза още той.

Народният представител припомни, че срещу ЧЕЗ имаше много забележки от българските граждани и институциите относно възползване с монополно положение, качеството на предлаганите услуги, цените на електроенергията и др.

„Всичко това бяха въпроси, свързани с дейността на ЧЕЗ в България и изведнъж, всичко това като че ли изчезна”, добави той.

Жаблянов бе категоричен, че държавата е трябвало да даде информация за характера на сделката, кой участва в нея, какви са средствата, с които се участва и най-важното - какъв е капацитетът на „Инерком” да управлява такава сложна система.

„От известното досега е ясно, че „Инерком” няма опит. Фирма, която е създадена преди няколко месеца - да се заеме с електроразпределението на цяла Западна България. Ситуацията е абсурдна”, категоричен бе Валери Жаблянов.

Веселина Спасова
5154 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2018.03.11 | 18:00

4
Капут Кремлянов.

2018.03.11 | 17:59

3
Скрий се ве смешник..............

2018.03.11 | 17:59

2
Всяка ЖАБА да си знае гьола ! Марш в блатото на БСП !
опорна точка

2018.03.11 | 13:02

1
Кака Кури и Жабата имат задачата да уморат Гинчето. Ще я смачкат като...като Йончева-та Делян Добрев ще я смачкат. Стойте та гледайте!!

Добави коментар

Водещи новини