Местан: Арогантното имперско поведение на руския патриарх предизвика истинска политическа буря

  • 09 март 2018 15:45

  • 8648
  • 67
Местан: Арогантното имперско поведение на руския патриарх предизвика истинска политическа буря
©

Арогантното имперско поведение на руския патриарх Кирил по време на визитата му в България предизвика истинска политическа буря, чиито неизбежни конкретни последици ще видим съвсем скоро. Откровено назидателният политически тон, неприсъщ за духовник – глава на Църква, постави на изпитание чувството за национална гордост и достойнство на българския народ и огромния въпрос дали за 140 години от Руско-Османската война сме изработили национален имунитет да различим признателност от послушание и благодарност от раболепие пред Русия. Това се посочва в официална полиция на партия ДОСТ, съобщават от пресцентъра на партията.

Истинските български патриоти никога не са имали проблем да признаят, че именно в резултат на Руско-Турската война започва процесът на възстановяване на българската държава, който завършва едва през 1908 г. с Акта на независимостта. Българският народ обаче не може да бъде укоряван за това, че е достойно грамотен да знае разликата между исторически значимото следствие от тази война – възникването на Третата българска държава, и първопричините, с които руският император я започва. Те не са освободителни, а откровено имперски – топлите проливи Босфора и Дарданелите. Неслучайно „освободителката“ Русия има амбиция да остане като окупатор цели 2 години след Сан Стефано, а през 1885 г. е агресивно против Съединението на България. По тази причина редица български интелектуалци поставят под съмнение дали точно 3 -ти март е най-подходящата дата за Национален празник.

За руските лакеи в България обаче подобно мислене е равно на богохулство. За тях 3 -ти март е абсолютно основание за легитимиране „во веки веков“ на руските имперски посегателства спрямо България, включително и днес, когато страната ни вече е в НАТО и ЕС. Русия я боде, че България направи своя стратегически избор да излезе от сивата зона на руско влияние и да се присъедини към семейството на евроатлантическите държави. Не стига това, а днес като председател на ЕС България се опитва да лидира процеса на присъединяването и на Западните Балкани – друга стратегическа зона на руски интереси. Това е крайно неприемливо за Кремъл и затова е комичен опитът на премиера Борисов да „съгласува“ присъединителния процес на Западните Балкани с Путин.

Страните от Западните Балкани ще станат част от НАТО и ЕС не със съгласието на Русия, а въпреки имперските амбиции на Путин. В неговата стратегия е не разширяването на НАТО, а дори изваждането на България от Алианса. От тази гледна точка визитата на руския патриарх и трусовете, които предизвикаха неговите груби квалификации по адрес на български държавници и институции, могат да бъдат определени като брилянтно проведена операция от хибридната война, която Русия води срещу натовска България.

Спомнете си тезата на президента Плевнелиев, че Русия води хибридна война срещу България и Украйна и е сериозна заплаха за националната сигурност на тези държави. Крайната цел на тази хибридна война несъмнено е изваждането на България от НАТО. Решетников бе злокобно откровен – първи етап, спечелване на президентските избори, и втори, сформиране на такова мнозинство в българския Парламент и Правителство, които да поставят въпроса за излизането на България от НАТО.

С парламентарните избори Март`2017 г. Русия постигна частичен успех – българските националисти станаха част от управляващата Коалиция, а те в своята цялост са откровено антинатовски и проруски елементи в българската политика. Последните антируски изстъпления на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не снемат валидността на тази теза. Квалификациите му по адрес на руския патриарх 3 не са искрени, а са част от една добре премислена стратегическа игра за легитимация пред очите на западния свят. Патриотите го играят амбивалентно: Сидеров - проруски, а Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 - уж антируски. Това второто бе необходимо на Борисов, за да смекчи атаките от ЕС срещу навлизането на крайни националисти и ксенофоби в управлението на европейска България. Русия от своя страна няма да се задоволи с наличието на свое, националистическо, проруско лоби във властта на България. Русия иска повече – иска всичко. Иска власт, която да й прислугва в геополитическата война. Повратливостта и пируетите на Борисов, който извади от „нафталина“ АЕЦ „Белене“ въпреки Мораториума, изтеглената Истанбулска конвенция, затварянето на очи пред участието на руски офшорки в сделката с ЧЕЗ, противостоенето му срещу натовско военно присъствие в Черно море като контрапункт на руската доминация след завладяването на Крим далеч не са удовлетворителни за Кремъл.

В Кремъл знаят, че ако допреди няколко години бе табу да се говори за излизането на България от НАТО, то днешната геополитическа ситуация за съжаление прави легитимно подобно говорене. И понеже в крайна сметка и в очите на Путин Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е по-скоро натовец и европеец, по-добре е той да си отиде, за да дойдат на власт доверениците и наемниците на Москва. Само че как да се случи това? В България правителствата не падат заради опозиционни акции; а и хилавото БСП няма подобен ресурс. В България правителствата си отиват заради разломи в управляващите партии или коалиции. Москва вече натисна червеното копче. Задейства прякото си протеже, или Пета колона в лицето на „Атака“.

Още преди визитата на патриарх Кирил „Атака“ даде заявка за излизане от властта чрез своя национален координатор Светлозар Лазаров, който заяви готовност за съюз с БСП, като не биха възразили мястото им да се заеме от 4 Марешки. Анализаторите не обърнаха внимание, пропуснаха това ключово послание на „Атака“. Скандалът, породен от визитата на руския патриарх обаче, ще ускори планирания от вън разпад на т.нар. коалиция „Обединени патриоти“, а оттам и разпада в управляващата Коалиция. Руските актьори играят блестящо своите роли.

Дори Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 изглежда искрен с острата си атака срещу патриарх Кирил. Че става въпрос единствено за игра, го издават крайно обидните квалификации, чиято крайна цел е предизвикването на симетрично остра реакция от Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, който заговори не само за политическата, но и за физическата смърт на съратника си. Фалшив, или измислен, след този сценарий е невъзможно оставането на Симеонов и Сидеров съвместно в тази управленска конфигурация. Или Симеонов ще сдаде вицепремиерската си власт, или Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа ще напусне „Обединени патриоти“, а оттам и управляващата Коалиция. Какво следва после?

Вече го казахме – парламентарна и правителствена криза. Предсрочни избори и проруско управление, което ще ни се поднесе с идеологемата за „обединителния патриотизъм“ като симпатичното мастило на руските интереси в България. Къде са „обединителните патриоти“?! Не бързайте. Скоро Кремъл ще натисне и тяхното копче. . . . Затова обединение между ДПС и ДОСТ не е на дневен ред . . .

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8648 67

Свързани новини

Коментари 67

Добави коментар
100

2018.03.15 | 10:06

67
марш бе доносник !

2018.03.15 | 10:06

66
Партията на Ердоган ДОСТ както и поведението на нашите посланици в Одрин( беше отменен 3 март ) и Истанбул ( пуснаха Турския химн и втрещиха 160 гости и дипломати )назначени от Борисов
Karo

2018.03.10 | 18:14

1
Първо не бил русофоб бил прикрит русофил само за димка пред Европа пък после как да станел превратът ами като фалшивият русофоб вземе та разтури управлението какъвто бил планът. хахахахахаахахаха На това му се вика парадокс.
Изказа се анадолския ман-Гасарин

2018.03.15 | 10:06

65
Слуга на турския шпионаж,работещ против Българската държава и народ.Каквото пипне копилито безродно-УМИРА.
Този е про-турски наследник

2018.03.15 | 10:05

64
Останал на Българска територия,след турското робство и в демокрацията се разпознаха,че са различни от Българина,но не са и турци а са някаква циганска раса.
Това е мюсюлманска фекалия

2018.03.15 | 10:05

63
Който унищожи икономиката,армията,селското стопанство и всичко Българско и православно.Допуснаха в политиката психично-болни и мюсюлмански племена.
Пълен НЕЩАСТНИК

2018.03.15 | 10:04

62
Е тая ислямска слуга.Вече е на дъното на човешките ценности и продължава да вреди на България,фанатика мръсен.
ПЪЛЕН ИДЬОТ И ШИЗОФРЕНИК

2018.03.15 | 10:04

61
ПОКАЗВАЩ СЪЩИНСКОТО ЛИЦЕ НА ДЖИХАДИСТА,МРАЗЕЩ ХРИСТИЯНСТВОТО И ПРАВОСЛАВИЕТО И ВСИЧКО СВЪРЗАНО МЕЖДУ ДВА БРАТСКИ НАРОДИ-БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ.
Мислам дека

2018.03.15 | 10:04

60
турчинот вре гага баш де се не требува!

2018.03.15 | 05:34

59
това е истината
Вожда на мюслиманските цигани

2018.03.14 | 23:32

58
Когато беше в лудницата и копаше картофи и всичките бяха изгнили,като за 30 г.откри една чешма и се оказа воата варовита,защото са грешници в чужда държава тая помия феодална.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини