Валентин Радев се срещна с делегация от Комисията за ЕС към Бундестага на Германия (снимки)

  • 09 март 2018 14:40

  • 1414
  • 0
Валентин Радев се срещна с делегация от Комисията за ЕС към Бундестага на Германия (снимки)
© МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 се срещна с делегация от Комисията за ЕС към Бундестага на ФР Германия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обсъдени са били въпроси на двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи, охрана на външните граници на ЕС, управлението на миграцията и вътрешната сигурност на Европейския съюз. В рамките на разговорите са били коментирани приоритетите по време на българското председателство в областта на вътрешните работи.

Министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 е подчертал, че България успешно управлява процесите, свързани с нелегалната миграция. По думите му това се дължи на отличната работа на Гранична полиция, изграденото 236 километрово инженерно съоръжение по границата, незаменимата помощ на Фронтекс, промените в законодателството на България, с които в охраната се включи и Министерството на отбраната. Не на последно място той изтъкнал и постигнатия добър диалог на високо ниво със съседна Турция.

Ръководството на МВР е благодарило за подкрепата, за конструктивния диалог на политическо и професионално равнище и за многократно предоставяната помощ и съдействие от германска страна, в това число за укрепване на капацитета за охрана на външната граница на ЕС. България полага изключителни усилия за охрана на външната граница на Съюза и затова получава заслужена оценка, е подчертал Гунтер Крихбаум - ръководител на Комисията за ЕС към Бундестага на ФР Германия и депутат от Християндемократическия съюз. Той е отбелязал напредъка на българските институции в борбата с нелегалната миграция и е засвидетелствал готовността на Германия да продължи подкрепата си към страната ни в тази област.

В срещата са участвали Херберт Салбер, посланик на ФР Германия в София, депутати от Християндемократическия съюз, Християнсоциалния съюз, партията "Алтернатива за Германия" и Левицата, както и Паул Кортлендер, германски експерт в МВР. От българска страна са присъствали зам.-министър Милко Бернер, директорът на ГДГП главен комисар Светлан Кичиков, директорите на дирекциите "Миграция", ДЕСМС, началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Анжелина Тотева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини