До края на април всички министерства трябва да бъдат интегрирани в обща електронна система

  • 08 март 2018 17:23

  • 1424
  • 0
До края на април всички министерства трябва да бъдат интегрирани в обща електронна система
© Novini.bg

До края на април всички министерства трябва да бъдат интегрирани в обща система за електронен документооборот, съобщава пресцентърът на кабинета.

По инициатива на заместник-министър председателя Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник представители на министерства на политическо и административно ниво са отчели напредъка в подготовката на системите за обмен на документи в отделните ведомства и поеха ангажимент в администрациите да бъде прилаган единен технически протокол за документооборот.

По данни на Държавна агенция "Електронно управление" към днешна дата общо 188 администрации на централно и местно ниво са реални участници в електронния обмен на документи. Крайният срок за всички администрации да обменят документи по електронен път е 1 ноември 2018 г.

Въвеждането на тази практика на по-ранен етап има за цел към края на годината системата вече да функционира пълноценно, а междувременно да влезе в сила наредбата за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги, пише в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини