Лиляна Павлова представи България пред Съвета на ООН по правата на човека

  • 27 февруари 2018 15:43

  • 937
  • 0
Лиляна Павлова представи България пред Съвета на ООН по правата на човека
© EU2018BG

В годината, в която отбелязваме 70-та годишнина от Всеобщата декларация за правата на човека и в която България е председател на Съвета на ЕС, сме все по- амбицирани да защитаваме правата на човека във всички си политики. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена по време на сегмента на високо ниво на 37-та сесия на Съвета по правата на човека към ООН, който се провежда в Женева днес.

Снимка: EU2018BG

Имаме отлична възможност като страна да защитим кандидатурата си за член на Съвета по правата на човека за периода 2019-2021 г., допълни министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Тя призова делегатите да подкрепят България по този й път и отбеляза доброто сътрудничество на страната ни с всички държави членки на ООН и с организациите в рамките на обединената структура - Службата на Върховния комисар по правата на човека, УНИЦЕФ, Комитета за правата на хората с увреждания и др.

Снимка: EU2018BG

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС обърна внимание на защитата от страна на правителството на социалните, икономическите и културните права чрез образование, технологии и иновации, както и към непрестанните усилия за закрила на детето, включително на децата в неравностойно положение, на децата с увреждания и децата имигранти. В рамките на нашето председателство на ЕС допълнително внимание се отделя на ранното детство и на намаляването на детската бедност, отбеляза още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Министърът за Българското председателство обърна внимание, че страната ни отдава първостепенно значение на постигането на равенство между жените и мъжете. Ясен и видим пример за рекорда на България по отношение на овластяването на жените е активното им участие в политическия живот и лидерство във всички сектори на обществения живот, отбеляза тя. Като пример тя посочи факта, че България е на първо място в ЕС по дял на жените в ИТ сектора с 30 % специалисти със средна степен на ЕС от 16 %, според проучване на Европейския институт за равенство между половете.

В Женева министър Павлова се срещна с генералния директор на Службата на ООН в швейцарската столица Михаел Мьолер и със заместник-ръководителя на Делегацията на ЕС Карл Халергард. По време на разговорите бяха обсъдени съвременните регионални и глобални предизвикателства. Министър Павлова изрази съпричастността на страната ни към умиротворителните мисии на Организацията на обединените нации и към инициативите за насърчаване на равенството между половете. Министър Павлова запозна домакините си с основните приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини