Румен Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

  • 20 февруари 2018 15:17

  • 1373
  • 6
Румен Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва
© Пресцентър Президентство

"Обединението на военно-патриотичните организации е стъпка в правилната посока към единни действия, защото разпокъсаността не води до резултати". Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който прие днес на "Дондуков" 2 ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/, съобщиха от прессекретариата на президента.

По време на срещата е бил представен новият управителен съвет и основните дейности и инициативи, залегнали в решенията на конгреса от септември 2017 година.

Държавният глава е изразил признателността си за приноса на СОСЗР във военнопатриотичното възпитание на младите хора, за работата с подрастващото поколение, за поддръжката на военните паметници, както и за цялостната дейност на Съюза. "Членовете на Съюза заслужават достойно отношение и положение в обществото ни", е посочил президентът Радев, според когото държавата може по-активно да се възползва от експертния капацитет на запасните военни.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е приветствал ръководството на СОСЗР за инициативата му да бъде приет Закон за запасното воинство.

"Планираме през септември да организираме Национален събор на запасното воинство, по време на който да запознаем младите хора в България с дейностите на Съюза, както и да работим за повишаване на привлекателността на военната служба", е заявил председателят на организацията генерал от резерва Златан Стойков. Той е представил пред държавния глава предприетите от Съюза стъпки по официалното му признаване като национално-представителна организация на запасното воинство.

В хода на разговора са били обсъдени различни теми, сред които пенсионното осигуряване и социално-битовите придобивки на военнослужещите от запаса.

Председателят на Съюза ген. Златан Стойков е връчил на държавния глава плакет на организацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1373 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
КУМ

2018.02.21 | 07:25

6
МиРРРнО! Ей такива срещи му отиват на Фатмака Румбурак

2018.02.21 | 07:25

5
Това сбор на военните комунисти ли е? Стремежът е да се повдигне духът на избирателите на БСП и противници на демокрацията,какъвто е този сухар.
Умник Гюро

2018.02.21 | 07:25

4
Фатмака се срещна с пенсионерите от БКП/БСП. Аман от дрисливи комунистически дъртаци.
Що е то ?

2018.02.21 | 07:25

3
Шапкар да шапкара , тъпанар до тъпанара .
Шербет

2018.02.21 | 07:25

2
Румен Гумен Шербет събира фуражките да подготвя военен преврат , няма да стане Гуменчо, питай генерал Деса - началника ти де и тя ще ти каже, че няма да стане, а и ихтамнет няма да смеят да се домъкнат тук. За наш късмет и наша гордост сме страна член на НАТО, а вий, ти старшинкит
50на50

2018.02.21 | 07:25

1
Като не го бръснат за слива от ЕС и САЩ, ще се среща със старците, ами!

Добави коментар

Водещи новини