Болница в Сливен се превърнала в свърталище на клошари и наркомани

  • 16 февруари 2018 10:46

  • 2002
  • 1
Болница в Сливен се превърнала в свърталище на клошари и наркомани
© Pixabay

Депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Петър Петров сезира здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през за безстопанствена болница, превърнала се в свърталище на клошари и наркомани, и източник на зарази.

Става дума за Специализираната болница за активно лечение на белодробни инфекции в Сливен, която е преустановила работа през 2010 г. с решение на Министерството на здравеопазването. Сградата на болницата е собственост на Министерството на здравеопазването и е със статут на паметник на културата. Теренът – държавна собственост, върху който е разположено закритото лечебно заведение, е с площ около 7 дка.

„Теренът и сградата сега обаче не се поддържат от никого и районът е станал източник на зарази. Хората наоколо се страхуват от това, както и за безопасността си, тъй като мястото събира клошари и наркомани“, посочи в питането си до министъра Петър Петров. Той настоя за спешни мерки.

В отговора си министър Ананиев допълни, че липсва и документацията за тази болница. Той се е разпоредил да се направи оценка на бившата болница и да му се предложи решение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2002 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бат'Паци

2018.04.29 | 18:21

1
Сливен-циганско-мафиотски изостанал град

Добави коментар

Водещи новини