От БСП скочиха на Валентин Радев: МВР се ползва за политически натиск върху опозиционните сили

  • 14 февруари 2018 15:42

  • 2450
  • 4
От БСП скочиха на Валентин Радев: МВР се ползва за политически натиск върху опозиционните сили
© Булфото (архив)

Изявлението на главния прокурор потвърждава тезата на БСП, че МВР се ползва за политически натиск върху опозиционните сили. Институциите се ползват за политическа бухалка да притискат хора, които не са членове на ГЕРБ и за нас това е недопустимо“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на пред журналисти в парламента. „Кой разпореди на Областна дирекция на МВР-Шумен да иска информация за членове и симпатизанти на БСП и какви действия ще се предприемат от страна на министъра на вътрешните работи?“, попита Стойнев. Той припомни, че преди седмица министър Радев е заявил в парламента, че изпълнява това, което му е предписано от Районна прокуратура. „Оказа, че тя въобще не е изисквала такава информация. Министър Радев излъга, а сега главният прокурор опроверга“, каза още народният представител.

Стойнев посочи изявление на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в по повод действията на Районна прокуратура – Шумен: „Значителна част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР - Шумен рег. № 372000-1541/23.01.2018г. от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП, гр. София, излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от РП – Шумен и необходимите документи за изясняване на наличието на данни за престъпление по чл. 313 НК. Събирането на тази информация, освен че е неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР – Шумен“.

„Как е възможно в една демократична държава, страна член на ЕС, да се използват силовите министерства за натиск върху политически противници? Това е скандално“, подчерта зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. Той уточни, че едно е да се иска информация дали даден човек е бил член на партията в определен период, друго е да се изисква вътрешна информация, като протоколи от събрания, стратегии и кой какво е говорил. „Остро осъждаме поведението на вътрешния министър и искаме да се предприемат конкретни действия. Да дойде в парламента и да даде обяснения- как са предприети тези действия и кой поръча на областната дирекция такива предписания и да изисква такава информация. Това е инициатива на някого и начин да се ползват службите за всяване на страх сред членове и симпатизанти на БСП“, каза още Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2450 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.02.15 | 08:56

1
Ай сиктър бе пелтек
противни

2018.02.15 | 11:16

4
Тези от БСП скачат като разгонени песове на всичко и всички което прави опозицията ,а да предложат нещо и те ? Знаем ги колко и какво могат ,но както са тръгнали ще видят власт през крив макарон.
Умник Гюро

2018.02.15 | 08:57

2
Ко-ко-ко-коко-му-ммунист!

2018.02.15 | 08:57

3
Всички от БСП са ПРОСТАЦИ

Добави коментар

Водещи новини