ОП събират подписи за равни доходи в ЕС (видео)

  • 02 февруари 2018 10:34

  • 2895
  • 7
ОП събират подписи за равни доходи в ЕС (видео)
©

В България започва събирането на подписи за общоевропейската инициатива да има еднакво заплащане за еднакъв труд в страните от Европейския съюз, съобщиха на пресконференция в парламента участниците в общоевропейското начинание "Доходен съюз".

До май догодина трябва да бъдат събрани 1 млн. подписа от целия ЕС, съобщи депутатът от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов. Един от мотивите за инициативата са държавите от Източна Европа да престанат да са донор на работна ръка за големите икономики. "Ние патриотите заедно с втората по големина партия в Унгария "Йобик" предприехме една обща инициатива преди няколко месеца за т.нар. доходен съюз. Това е общоевропейска инициатива, за която трябва да се съберат общо един милион подписа, за да може тя да бъде разгледана и съответно и да влезе като приоритет в Европейския съюз, а именно изравняване на доходите между Източна, Централна и Западна Европа". Това каза депутатът от Обединени патриоти Юлиан Ангелов, предаде репортер на Novini.bg.

Смятаме, че това е редно е това да е основен приоритетна ЕС, за да не може младите работещи хора да търсят препитание извън собствените си държави. Предполагаме, че след това допитване и събиране на подписите. ЕС ще осъзнае, че това е един от основните проблеми и ще направи така, че хората в Източна Европа и Западна Европа да имат равен шанс и равни доходи“, добави той.

България трябва да събере 12 хиляди подписа в подкрепа на инициативата. Те ще се събират на хартиен носител, но ще има и електронна подписка на специален сайт, който в момента се превежда на български език.

"Нашата инициатива си поставя една цел, но същевременно дава и програма как да се изравни заплащането в държавите от ЕС", коментира Мартон Гьонгьоши - народен представител от унгарската партия "Йоббик" и председател на Инициативния комитет на "Доходен съюз".

По думите му изравняването на заплащането няма да стане за един ден, ще са нужни десетилетия, но това изисква всеобща финансова програма и нова политика за данъците.



Последвайте канала на

Мая Йорданова
2895 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.02.04 | 22:04

7
ПАЛЯЧОВЦИ.НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ.
(гост)

2018.02.04 | 22:04

6
поредната първоаприлска шегичка
Ахмед

2018.02.04 | 22:03

5
Абе мухлоьвци след десетилетия на кого ще изравните заплатите в България с европейските , когато в страната ни останат да крякат само гарвани и нощни птици ли????????.

2018.02.04 | 22:03

4
Това ли е начина - не направете го вие и не се подигравайте с нас

2018.02.02 | 18:13

3
Популисти гадни народа не ви вярва -предатели мръсни

2018.02.02 | 13:56

2
Dido Atanasov ТОВА ЧЕ НЕ РАЗБИРАШ ЗНАЧИ ЧЕ СИ ТЪП.

2018.02.02 | 12:59

1
ПРЕКРАСНА ИДЕЯ, ВЕДНАГА СЕ ПОДПИСВАМ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини