Явор Нотев: Вотът поискан към правителството е ненавременен и с недостатъчно подпалтени мотиви

  • 23 януари 2018 08:15

  • 1311
  • 2
Явор Нотев: Вотът поискан към правителството е ненавременен и с недостатъчно подпалтени мотиви
© БНТ

Поводът за вот на недоверие е корупцията, която е обвзела икономическия живот в България. Вотът ни дори е закъснял. Корупцията е равна на бедност. Годините на корупция дадоха отражение на икономиката. Имаме пробив в управлението на здравната каса, търговията и акцизните стоки. Не може да се говори, че има несериозни мотиви. Гражданите очакват конкретни действия. Това заяви Весела Лечева от БСП в сутрешния блок на БНТ.

“Корупцията е наказуема и тя има нужда от доказателства в съда. Вотът поискан към правителството е ненавременен и с недостатъчно подпалтени мотиви. Всички сме срещу корупцията. Поставянето на този въпрос преди да са изпълнени мерките поставя невъзможен сериозния дебат. Корупцията е процес и исторически период и е въпрос на много дълги векове, а не на едно правителство”, каза още по темата зам.-председателят на НС Явор Нотев от "Атака".

“Темата за корупцията присъства във всяка държава и може да се манипулира. Корупцията е там къдете входовете на администрацията са запушени. Това е проблем, но правителството взе мерки, като електронното управление. БСП заявиха, че ще направят вот и за това го внесоха. Дълго време мислиха темата на вота, аз лично не се притеснявам от това”, допълни от своя страна Тома Биков, народен представител от ГЕРБ.

“Добре е да се усмисли и вариант, в който вотът да успее. Трябва да се помисли и дали са подготвени следващите, които да поемат управлението, а именно БСП. Но няма алтернатива на това управление, както каза и самият Доган. Мотивите са недостатъчно добре оформени и не казват нищо. БСП си правят пиар на гърба на управляващите. Всички говорят за корупция, а няма точна дефиниция за нея. Тези, които внасят вотът на недоверие, са едни от родителите на корупцията”, завърши темата Стефан Августинов от ПП Воля.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1311 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
опорна то4ка

2018.01.28 | 08:28

2
Да се внушава:" 1. Борисов е мутра; 2. Премиера краде; 3. Вси4ки са маскари"!! Съскайте масите трол4ета изроди мои!!

2018.01.25 | 05:18

1
А ДА СПАСИШ СТАВИИСККИ ОТ ЗАТВОРА,А ТОЙ ДА ОСТАВИ МОМИЧЕТО ЖИВ ТРУП,КАКВИ СА МОТИВИТЕ.МОРАЛА НА ЗАДЕН ПЛАН,КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ.

Добави коментар

Водещи новини