Кабинетът прие наредба за изискванията за ВиК операторите

  • 18 януари 2018 14:03

  • 1361
  • 0
Кабинетът прие наредба за изискванията за ВиК операторите
© Pixabay

Правителството прие Наредба за изискванията и критериите за ВиК операторите и квалификацията на персонала им, с която се цели уеднаквяване на правилата за предоставяните от тях услуги и повишаване на качеството им, съобщи пресслужбата на кабинета.

В наредбата са определени основните критерии, на които следва да отговарят ВиК операторите по отношение на ефективността на приходите, внедряване на система за управление на качеството, както и необходимата техника за извършване на дейността им, уточниха от Министерския съвет.

Конкретизирани са минималните професионални и квалификационни изисквания към управленския, техническия и стопанско-административния персонал и изисквания за повишаване на квалификацията на служителите във ВиК дружествата, както и условията и редът за провеждане па обучението им, с оглед на подобряване на качеството на предоставяните ВиК услуги на потребителите.

С регламентиране на изисквания за повишаване на квалификацията на работещите във ВиК дружествата се цели и оптимизиране дейностите при предоставяне на услугите по доставяне на вода на потребителите и отвеждане и пречистване на отпадъчни води.

ВиК операторите трябва да изпълнят изискванията по Глава втора "Изисквания и критерии, на които трябва да отговарят ВиК операторите" до 31 декември 2019 г. Указания но прилагането й ще бъдат давани от министъра на регионалното развитие и благоустройството, допълниха от МС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини