Депутат от "Воля": Пътят на мораториума е кратък

  • 20 декември 2017 08:43

  • 1395
  • 1
Депутат от "Воля": Пътят на мораториума е кратък
© БНТ

Стефан Августинов от групата на "Воля" заяви в сутрешния блок на БНТ, че партията от самото начало не е подкрепила мораториума върху нови лекарства. Той допълни, че групата все пак е подкрепила бюджета, защото е бил гласуван в своята цялост и е имало реален риск НЗОК да започне новата година без бюджет. Августинов заяви, че "Воля" има амбицията да обедени онези десни избиратели, които не подкрепят ГЕРБ.

Пътят на мораториума е кратък според нас, но за съжаление разни административни хватки и борбата за политическия пиар попречиха. Въздържахме се първия път, защото има начин, по който се поднася бюджетът на НЗОК.

Августинов заяви, че не бива групата на "Воля" да се определя като "златен пръст" и че с подкрепата си за бюджета депутатите от нея са постъпили държавнически.

Вероятността НЗОК да влезе в 2018 г. без бюджет беше много голяма. Ситуацията за нас беше такава - бюджетът се поставя под гласуване ан блок. За нас няма значение кой е героят, въпросът е нещата да се случват така, както трябва. Още в самото начало обявихме, че не подкрепяме мораториума, заяви Стефан Августинов.

Той допълни, че според групата на "Воля" не е приемливо президентът да си прави политически пиар, като налага вето на определени закони. През юни поискахме парламентът да се занимае изключително със здравеопазвнането, сега поискахме същото. Липсата на контрол върху харченето на средства е проблемът, не липсата на пари, посочи Августинов.

Той заяви, че "Воля" има идеята да се въведе регистър на болестите в България и така да се определят средствата за лечението им.

Проблемът е, че на управлението се гледа като на източник на доходи. В същото време никой не мисли по-дълго от носа си и не мисли за бъдещето си. Това искаме да променим в мисленето в политиката, каза депутатът от "Воля".

Според Августинов десният политически спектър трябва да управлява и отрече ГЕРБ да е истински представител на дясното. Той обясни, че "Воля" има желанието да обедини десните избиратели, които са извън ГЕРБ. Августинов допълни, че "разкъсването" няма да доведе до нищо.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.21 | 05:54

1
Воля, Троянският кон в правителството.

Добави коментар

Водещи новини