Антоний Гълъбов: Когато започнем да говорим за човещина значи някой не си е свършил работата

  • 15 декември 2017 21:13

  • 5763
  • 5
Антоний Гълъбов: Когато започнем да говорим за човещина значи някой не си е свършил работата
©

Председателството на ЕС успокои политическите страсти. Имаме вече и някакъв ритъм, който започва да се усеща. Това каза политологът Антоний Гълъбов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Политологът Първан Симеонов добави, че не вижда сериозна криза. „Икономиката на страната не мърда. България стои малко по-добре на международната сцена. Векторът ни стана западен. Политическият дневен ред стана някак грозноват. За пари и за ред не виждам различия между БСП и ГЕРБ. Караме се за повърхностни неща, отбеляза той.

„От фалшиви новини вървим към първични страхове. Това се прави с цел ПР. Президент и премиер говорят еднакво. Това показва, че драматургията се пише на друго място. Когато започнем да говорим за човещина значи някой не си е свършил работата“, заяви Гълъбов.

„С решението за мораториума върху новите лекарства ГЕРБ направи политически подарък на БСП. Те поделиха света не на син и червен, а на добър и лош. Както всеки път Борисов накрая ще дойде и ще разсече възела - това е стар етюд. Традиционната десница и БСП започнаха да звучат в един глас“, смята Симеонов.

Антоний Гълъбов припомни, че отмина една година от мандата на президента Радев. „Мислех, че проблемът е в съветниците му. Заплахата че ще наложи вето на закон, който не е приет показва, че той не е там, където му е мястото, визирайки антикорупционният закон. Очевидно е, че законопроектът за противодействие на корупцията притеснява много хора“.

„Отмъщавайки за прехода ГЕРБ синхронизират сините и червените и започват да водят битка на няколко фронта. Всички играят по правилата. ГЕРБ се спасяват от добрите показатели на икономиката и добрата външна политика“, смята Първан Симеонов. „Най-големият проблем на всяка власт е самозабравянето и да не оставят процеп, откъдето да избие напрежението“.

Политологът добави, че това правителство няма право да пада още шест месеца, затова то ще дава всичко на всеки. „Това означава, че никакви реформи няма да има“, прогнозира Симеонов.

Гълъбов добави, че БСП е неефективна опозиция.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5763 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.02.06 | 10:29

5
ЕДИН ПРОДАЖЕН ТИП КОЙТО СИ ПОЗВОЛЯВА ДА КОМЕНТИРА СЪТВОРЕНИ ОТ НЕГО „ ФАКТИ „

2018.02.06 | 10:29

4
Скрий се на дълбоко

2018.02.06 | 10:29

3
кога ли ще имаме свестни политолози, а не само кадри на АОНСО
Бг

2018.02.06 | 10:29

2
Когато на човек му се плаща да говори простотии- му личи с просто око!

2018.02.06 | 10:29

1
ПРЕЗИДЕНТ ЗАЩО ВЗИМА ,ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА???? ТОВА ЧОВЕЧНО ЛИ Е???

Добави коментар

Водещи новини