Йордан Цонев: Националистите бяха монтирани насила във властта. ГЕРБ вече си плащат за тази грешка (

  • 15 декември 2017 08:25

  • 5339
  • 7
Йордан Цонев: Националистите бяха монтирани насила във властта. ГЕРБ вече си плащат за тази грешка (
©

Това, което се случи по ветото на президента, е поредният дефект на здравната система. Никъде по света няма държава само с една здравна каса. Системата е дефектна. Колкото и пари да се наливат там, тя ще дава грешки. Трябва да има няколко здравни каси, които да провеждат преговори. Не е работа на държавата и парламента да се месят в продажбата на лекарства. Политиците имат други задължения, а не да следят лекарства. Това също го няма никъде по света.

Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. "Моделът и реформата могат да бъдат променени от финансист. От тази гледна точка назначаването на Кирил Ананиев е добра стъпка, но той не трябва да се занимава с това да обяснява какво е клинична пътека. Задачата му е друга и той трябва час по-скоро да се захване с реформирането на здравеопазването", каза още Цонев.

"С БСП имахме леки разминавания по вота на недоверие. Ние искаме вот на недоверие по конкретни политики и сектори. Корупцията е част от тези политики и сектори. Ние не искаме да извеждаме корупцията като тема, а като част от ставащото в дадената политика и сектор. За корупцията не може да се говори общо. Там трябват конкретни и точни примери", добави депутатът.

"Националистите бяха монтирани изкуствено в управлението. За това говорим за демонтаж. ГЕРБ е системна партия. Тяхна груба грешка беше, че вкараха националистите във властта. Сега ще си плащат със скандали и с Валери Симеонов, и с Европа. Не мога да разбера тази мантра, че докато тече европредседателството не може да има вот на недоверие. Примерът е Малта от 2016 година. Тогава излязоха досиетата "Панама", правителството падна и какво стана? Малта изложи ли се? Политическият процес си върви. Ние искаме да покажем, че в България има силна опозиция, която иска да промени хода на управление на държавата", категоричен беше Цонев.

"Годината беше много тежка за ДПС. След изгонването на Лютви Местан и явната подкрепа от външни сили за него, ние трябваше да се справяме с опити за разцепление на ДПС. Успяхме. Ние не сме искали да се караме с никого. ДПС не се е карало с никого", разкри още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5339 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Атакист

2017.12.21 | 10:16

6
Браво на Валери, Волен, Бойко и Каракачанов - само така и смело напред! Никаква аванта за комунягите и депесарите вече! Дотука с властта! Никога повече да не позволяваме комунисти да ни управляват и да грабят България !!! Изискайте им сметка сега, не за всеки лев, а за всяка пох

2017.12.21 | 10:16

7
смешно
Коста

2017.12.21 | 10:15

5
Господин Цонев, как се става доктор по ПРАВОСЛАВНО богословие?Кога време да се пише дисертация?
TheRedLotus

2017.12.21 | 10:15

4
Успокоява ме мисълта че и Цонев ще умре един ден.

2017.12.21 | 10:15

2
Цонев, ти гяур ли си?????

2017.12.21 | 10:15

3
Не, не е, той е еничар.Убива и коли така, както и турчин не ни е клал.
Демократ

2017.12.19 | 10:03

1
ДПС ги е много яд на ГЕРБ защото само ГЕРБ не иска коалиция с ДПС, всички останали бяха омърсени от ДПС. Ето за това винаги ще гласувам за ГЕРБ, защото не лъжат хората и изпълняват предизборните си обещания, за разлика от БСП–БКП-ДПС :)))

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини